>
  • Vijesti
Pet tisuća sudionika na Dubrovačkom karnevalu 2019.
Datum od:
07.03.2019
Pet tisuća sudionika na Dubrovačkom karnevalu 2019.
Jubilarni dvadeseti Dubrovački karnevo po svemu je nadmašio sva dosadašnja karnevalska izdanja. Od uobičajena četiri dana Dubrovački karnevo prerastao je u pravi manji festival, koji je trajao dvanaest dana. U osamnaest različitih karnevalskih događanja sudjelovalo je pet tisuća sudionika.
Dubrovački karnevo je svih dvadeset godina ponajviše posvećen djeci i mladima, čija se kreativnost i entuzijazam na najbolji mogući način nastavlja na višestoljetnu dubrovačku tradiciju maškaravanja.
Bogat i raznovrstan program ovogodišnjeg karnevala obuhvatio je brojne zabavne programe za djecu i odrasle uz nastupe animatora, žonglera, mađioničara i oslikavanje lica.
Uspjeh Dubrovačkog karnevala ogleda se i u činjenici da su se, uvažavajući uspješan koncept iz prethodih godina, stalno uvodili novi sadržaji, uvažavajući sugestije samih sudionika, ali i naših sugrađana. Tako su prošle godine u program uvedeni Valcer pod maskama na Stradunu, Dječja maškarata u Mokošici te otvorenje Karnevala po posebnom scenariju primopredaje ključeva. Ove je godine održan Maškarani kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula, koji se, osim karnevalske, naslanja na bogatu dubrovačku gastronomsku baštinu.
Ovogodišnji Dubrovački karnevo po prvi je put u okviru svog programa ugostio Župski karnevo uz gostujuće maškarane skupine iz Hrvatske i inozemstva. S vodstvom Župskog karnevala dogovoren je zajednički nastup i u sljedećim godinama, kako bi dubrovačke karnevalske svečanosti iskoristile i enorman turistički potencijal, koji ova manifestacija zasigurno ima.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2