>
  • Vijesti
Maškarani školski dan vrhunac dvadesetog Dubrovačkog karnevala
Datum od:
06.03.2019
Maškarani školski dan vrhunac dvadesetog Dubrovačkog karnevala
Maškarani školski dan tradicionalno je vrhunac Dubrovačkog karnevala, kako po broju suduionika, tako i po kreativnosti maski. U cjelodnevnom programu 4. ožujka sudjelovalao je 1600 učenika dubrovačkih osnovnih i srednjih škola.

Posebnu kraetivnost u izradi maski i izvedbi na karnevalskoj pozornici pokazali su učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. U toj su konkurenciji najuspješnijim proglašeni "Mali Getaldići" Osnovne škole Marina Getaldića, a nagrade su osvojile i maske: "Oraška roštiljada" Osnovne škole Antuna Masle Orašac, "Marinove očale", "Miševi i mačke naglavačke", "Slatka tajna" i "Ugroženi leptiri" Osnovne škole Marina Getaldića i "Markice" Osnovne škole Ivana Gundulića.

U konkurenciji učenika od petog do osmog razreda osnovne škole prvu su nagradu podijelile maske "Pasta Italiana" i "MTV" Osnovne škole Lapad, a nagrade su osvojile i maske: "Oskarovci" Osnovne škole Ivana Gundulića, "Dubrovački grbovi" Osnovne škole Marina Getaldića, "Zastave svijeta" Osnovne škole Antuna Masle Orašac, "Kraljevska obitelj" Osnovne škole Marina Držića te "Detektivski odjel" Osnovne škole Mokošica. Maškarana zabava za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole odžala se u Culture Clubu Revelin.

Maškarani školski dan predano su vodili Zrinka Japunčić i Sebastijan Vukosavić, a program su obogatili mađioničari, maskote, žongleri, svirači i animatori zagrebačke agencije Zagi Eventi.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2