>
  • Vijesti
Uspješan početak dvadesetog Dubrovačkog karnevala
Datum od:
26.02.2019
Uspješan početak dvadesetog Dubrovačkog karnevala
Program prva tri dana jubilarnog dvadesetog Dubrovačkog karnevala uspješno se održao uz manje izmjene zbog vremenskih nepogoda.

Obzirom da je Dubrovački karnevo tradicionalno usmjeren na djecu i mlade, ovogodišnji program otpočeo je đirom maškaranih grupa iz dječjih vrtića Pile i Izviđač u petak, 22. veljače. Subotnji program morao se prilagoditi ekstremnih vremenskim uvjetima na dubrovačkom području, tako da se Župski karnevo iz sigurnosnih razloga održao na Pilama.

Posebno bogat bio je karnevalski program u nedjelju, 24. veljače. Društvo Naša djeca Dubrovnik organiziralo je tradicionalni "Veliki ples malih maškara" uz bogat program za brojne dubrovačke mališane. Svečano otvorenje Dubrovačkog karnevala održalo se na karnevalskoj pozornici po scenariju Paole Dražić Zekić. Ceremonijeri prošlogodišnjeg karnevala predali su ključ od dubrovačkog veljuna ovogodišnjim ceremonijerima, koji su svečano obećali da će "u vrijeme veljuna stat iza svake huncutarije, furbarije, škerca, žmorfija, prnjica, kazina i slične i prilične i neprilične fačende, ma vazda skladno i naški!". U svečanosti otvorenja sudjelovala je maškarana Gradska glazba Dubrovnik te "Taliri" kao karnevalski bend. Uslijedio je, uz prigodni bićerin, valcer pod maskama, u kojem su sudjelovali štićenici Doma za starije Domus Christi i članovi Kluba 65 plus dubrovačkog Crvenog križa. U programu su podjednako uživali Dubrovčani i gosti našega Grada. Nedjeljni karnevalski program završio je tradicionalnom "Maškaratom ispod kuplja" u Klubu Lazareti.

Dubrovački karnevo 2019. nastavlje se u petak, 1. ožujka, maškaratom dubrovačkih dječjih vrtića na Stradunu.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2