>
  • Vijesti
Dubrovnik osvojio Meeting star award za najbolju kongresnu destinaciju u srednjoj i jugoistočnoj Europi
Datum od:
24.01.2019

Na sajmu Conventa u Ljubljani dodijeljene nagrade najboljim kongresnim destinacijama

Dubrovnik osvojio Meeting star award za najbolju kongresnu destinaciju u srednjoj i jugoistočnoj Europi

U Ljubljani, u Sloveniji, od 23.-24. siječnja 2019., održava se specijalizirani sajam kongresne i incentiv ponude Conventa, za srednju i jugoistočnu Europu na kojem nastupa 150 izlagača i više od 300 organizatora poslovnih putovanja, od čega 180 inozemnih organizatora, s europskog i američkog tržišta, a ostalo su organizatori poslovnih putovanja iz regije. Turistička zajednica grada Dubrovnika već tradicionalno ima svoj štand na sajmu Conventa, na kojem je ove godine prijavljen najveći broj buyer-a do sada.

U utorak, 22. siječnja, održana je svečana dodjela nagrada najboljim kongresnim destinacijama, prema istraživanju stručnog kongresnog magazina „Kongres“, jednim od vodećih kongresnih medija kongresne industrije, u Cankarjevu domu u Ljubljani. Kongres magazine dodijelio je Dubrovniku  nagradu „Meeting Star Award“  u kategoriji destinacije koja može primiti do 1200 sudionika kongresa.  Direktor marketinga i osnivač specijaliziranog sajma „Conventa“, Gorazd Čad uručio je ovo prestižnu nagradu direktorici Turističke zajednice, Romani Vlašić te istaknuo kako je interes za Dubrovnik svake godine sve veći. Dodijeljene su nagrade u četiri kategorije, a osim Dubrovnika, u ostale tri kategorije nagrade su dobili Beč, Zagreb i Nassfeld. Dubrovnik je i u ukupnom poretku dobio priznanje za izvrsnost, među deset najboljih kongresnih destinacija.

Istraživanje se provodi cijelu godinu po principu tajnog kupca, a tajni kupci su profesionalci i odlični poznavatelji kongresne industrije. Tajni kupci su za ocjenjivanje destinacija koristili razne kriterije, od prirodnih faktora, zatim prometne infrastrukture, turističke infrastrukture te kongresne infrastrukture. Važna je bila i subjektivna ocjena destinacije, kao i marketinška ocjena destinacije. Važan faktor u ocjenjivanju je index kvalitete života, te također i globalni index mira, koji sve više utječe na cjelokupnu ocjenu.

Dubrovnik je još jednom dokazao da je uspješna svjetska turistička destinacija rangiranjem među najboljima u kongresnoj industriji u Europi, te kao najbolja u regiji.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2