>
  • Vijesti
Dubrovnik proglašen najboljom kulturnom destinacijom za 2019. godinu
Datum od:
17.12.2018
Hrvatski turistički biser Dubrovnik proglašen je najboljom kulturnom destinacijom za 2019. godinu od strane brojnih čitatelja i korisnika popularne američke turističke platforme AFAR. Riječ je o priznanju kojeg ova organizacija dodjeljuje u sklopu kategorije destinacija, a upravo je Dubrovnik ostvario najviše glasova brojnih američkih ljubitelja putovanja.
Dubrovnik proglašen najboljom kulturnom destinacijom za 2019. godinu

„Ova nagrada na samom kraju turističke godine predstavlja dodatnu potvrdu popularnosti Dubrovnika, ali i Hrvatske u cjelini na nama iznimno važnom i velikom američkom tržištu. Iskrene čestitke upućujem svim dubrovačkim turističkim djelatnicima, kao i građanima ovoga grada koji za mnoge turiste predstavlja glavni motiv dolaska u našu zemlju“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, nadodavši kako će se tijekom iduće godine intenzivno raditi na realizaciji svih potencijala koje naša zemlja ima na američkom tržištu zbog čega u idućoj godini HTZ otvara ured u Los Angelesu.


„Kulturno-povijesna baština, odlična turistička infrastruktura i visoko kvalitetna usluga čine Dubrovnik i u turističkom smislu, gradom za sva godišnja doba. Posebnu važnost u ukupnoj ponudi zauzima kulturna ponuda, od samog značenja grada koji sljedeće godine obilježava 40 godina UNESCO zaštite, do brojnih festivala, koncerata i ostalih kulturnih manifestacija koje naši gosti rado posjećuju. Time je AFAR priznanje za najbolju kulturnu destinaciju najbolja potvrda kvalitete i odlično izbalansirane kulturne ponude, kako za domaće, tako i za strane posjetitelje“, komentirala je i Romana Vlašić, direktorica TZ grada Dubrovnika.


„Kao jedna od najpoželjnijih destinacija u Europi, Dubrovnik brojne američke turiste osvaja kombinacijom povijesti, kulture, prirodnih ljepota, gastronomijom i blagom mediteranskom klimom“, rekla je direktorica Predstavništva HTZ-a u New Yorku Ina Rodin poručivši kako ovo priznanje AFARA dodatno potvrđuje popularnost naše zemlje na američkom tržištu, ali i činjenicu da su provedene promotivne aktivnosti i brojni projekti značajno doprinijeli popularnosti i vidljivosti hrvatskih destinacija.


Dodajmo kako je u Hrvatskoj od siječnja do kraja studenog ove godine s tržišta SAD-a ostvareno oko 580.000 dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 23 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima. Listu najpopularnijih hrvatskih destinacija koje američki turisti najradije biraju predvodi Dubrovnik u kojem je ostvareno više od 140.000 dolazaka i oko 410.000 noćenja američkih turista.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2