>
  • Vijesti
Održan Dubrovnik Christmas Reception u Londonu
Datum od:
17.12.2018
Tradicionalno druženje s britanskim novinarima i agentima
Održan Dubrovnik Christmas Reception u Londonu

U utorak, 11. prosinca 2018. u Veleposlanstvu RH u Londonu održan je već tradicionalni Božićni prijem kojeg su zajednički organizirali Turistička zajednica grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik, u suradnji s predstavništvom HTZ-a u Londonu i Veleposlanstvom RH.

Dubrovačkom Božićnom prijemu je prisustvovalo sedamdesetak uzvanika – turističkih agenata i novinara, te brojnih uglednika iz Londona, ali i iz Hrvatske. Služili su se hrvatski specijaliteti i  domaća vina, što je za ovu prigodu pripremila britanska tvrtka Taste Croatia, koja na ovo tržište uvozi hrvatske proizvode.


Veleposlanik RH u Velikoj Britaniji, Igor Pokaz pozdravivši nazočne istaknuo je značaj Dubrovnika kao popularne destinacije za odmor Britanaca. Izjavio je da i on osobno može preporučiti za odmor Dubrovnik, gdje on već godinama ljetuje.


Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika, Jelka Tepšić se zahvalila Britanskim turistima na njihovoj vjernosti Dubrovniku. Naglasila je kako je Dubrovnik izrazito uspješna turistička destinacija , koja je i suočena i s velikim izazovima te  je gradska uprava poduzela aktivnosti usmjerene boljoj organizaciji pristajanja brodova na kružnim putovanjima i nove mjere s tim u vezi kao što je projekt Respect the City.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić istaknula je važnost britanskog turističkog tržišta za Dubrovnik i dodala da su Britanci tradicionalno na prvom mjestu najbrojnijih posjetitelja Dubrovnika te je pozvala Britance da posjete Dubrovnik i u zimskim mjesecima, u blagdanskom ozračju Dubrovačkog zimskog festivala. Govorila je o uspješnosti Dubrovnika, produljenju turističke sezone, rekordnom turističkom prometu, s velikim udjelom britanskih gostiju u ukupnim ostvarenjima, izrazivši očekivanje da će u budućnosti i dalje jačati veze između Dubrovnika i Londona, te da će broj dolazaka britanskih turista i dalje rasti s obzirom na najave povećanja broja letova iz Velike Britanije.

Naime, Britanski turisti su najbrojniji posjetitelji Dubrovnika već dugi niz godina, a ove su godine  do početka prosinca ostvarili 186 402 dolazaka i 889 002 noćenja, što je oko 3 % porast u dolascima i 2 % porast u noćenjima u odnosu na isto razdoblje prošle godine.


Na dubrovačkom Božićnom prijemu nastupao je i akademski glazbenik Pero Škobelj, a upriličeno je izvlačenje sretnog dobitnika dvije povratne zrakoplovne karte London–Dubrovnik-London koje je osigurala zrakoplovna  kompanija Croatia Airlines i besplatni vikend boravak za dvije osobe koji sponzorira hotel Hilton Imperial (5*), a sretna dobitnica je Annette Beckford iz Global Getaway.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2