>
  • Vijesti
TZ GRADA USPJEŠNO PREDSTAVILA DUBROVNIK NA SAJMU WTM U LONDONU
Datum od:
07.11.2018
DUBROVNIK JE BRITANCIMA NAJPOPULARNIJA HRVATSKA DESTINACIJA ZA ODMOR
TZ GRADA USPJEŠNO PREDSTAVILA DUBROVNIK NA SAJMU WTM U LONDONU

Turistička zajednica grada Dubrovnika od 5. do 7. studenog 2018. nastupa kao suizlagač na štandu Hrvatske turističke zajednice na sajmu World Travel Market u Londonu, u izložbenom prostoru ExCel London. Sajam World Travel Market (WTM) se ove godine održava po 39. put, a na njemu sudjeluje  oko 50 000 profesionalaca u turizmu.

Direktorica TZ grada Dubrovnika, Romana Vlašić održala je brojne poslovne sastanke na štandu Dubrovnika, a izdvojili bismo vrlo uspješan sastanak sa Zračnom lukom Cork, u Irskoj, vezano za uvođenje direktnog leta Aer Lingusa za Dubrovnik, od početka svibnja do kraja rujna dva, puta tjedno, povodom čega je dogovorena i prezentacija Dubrovnika za agente i novinare te studijsko putovanje u Dubrovnik i buduća marketinška suradnja. Još jedan vrlo uspješan sastanak održan je i sa zrakoplovnom tvrtkom Jet2com, koja planira povećanje od 15 % kapaciteta na zrakoplovima za Dubrovnik za 2019. godinu, što je u glavnoj sezoni 22 leta tjedno iz ukupno devet destinacija Ujedinjenog Kraljevstva. Jet2com započinje sezonu s letovima iz Birminghama za Dubrovnik 2. travnja, a završava 2. studenog.  U tijeku je i razmatranje mogućnosti produženja reda letenja. Jet2 je za 2019. godinu uključio Dubrovnik u svoj City breaks program, a važno je napomenuti da je čak 68 % njihovih putnika bukiralo hotele od 5 zvjezdica u Dubrovniku tijekom 2018. godine. Tz grada Dubrovnika je u okviru zajedničke suradnje sa Jet2com za 2019. godinu dogovorila organizaciju FAM putovanja za tur.agente i edukaciju prodajnih agenata u call centru Jet2coma kao i travel & trade trening.

Već tradicionalno se upravo Britanci nalaze na prvom mjestu top liste posjetitelja Dubrovnika. Dubrovnik  je u 2017. godini posjetilo 181 562 britanskih turista (22 % više u odnosu na 2016. godinu), a ostvarili su 885 174 noćenja (17 % više nego godinu prije). U prvih deset mjeseci ove godine Dubrovnik je posjetilo 186 139 Britanaca, koji su ostvarili 887 973 noćenja.

S britanskog tržišta u Hrvatskoj se u 2019. godini očekuje povećanje od 3-5 %, a Dubrovnik je Britancima i dalje najpopularnija hrvatska destinacija za odmor.


Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2