>
  • Vijesti
FESTIVALSKI ČETVRTAK
Datum od:
17.10.2018
Good Food Festival svakim danom donosi sve više događanja
FESTIVALSKI ČETVRTAK

Četvrtak, 21. listopada, na Good Food Festivalu Dubrovnik 2018. donosi  niz događanja koja uključuju prvu radionicu Udruge Deša posvećenu Primorskoj torti, zatim dvije radionice poznate televizijske voditeljice i blogerice Karmele Vukov Colić te Priču o pivu u Dubrovačkoj pivovari. Zanimljivo, edukativno i slasno - tako se može opisati program ovog festivalskog četvrtka! Treba rezervirati svoje mjesto na vrijeme!

Prva radionica pripremanja tradicionalnih slastica Humanitarne udruge Deša posvećena je Primorskoj torti, a počinje u 10:00 sati. Primorska torta je tradicionalni kolač Dubrovačkog primorja koji se priprema za svečane prigode od jaja, šećera, mjendula s dodatkom malo brašna i limuna. Ukrašava se tučenim šećerom i bjelancima. O kvaliteti primorske torte govori činjenica da se i danas priprema i uvrštava na svečane menije, a ovom radionicom vrijedne članice Deše žele tortu otrgnuti zaboravu. Na radionicama koje predstoje pripremat će se krokanat, paradižot i Dubrovačka rozata.

Četvrtak je i dan poznavateljice i ljubiteljice talijanske kuhinje, Karmele Vukov-Colić, televizijske voditeljice te autorice gastro bloga Ciao Karmela. U sklopu programa ovogodišnjeg festivalskog programa održat će dvije zanimljive radionice u TIC-u Pile. Najprije će na radionici ''Ciao Karmela u Liguriji'' od 11 sati prezentirati izradu ligurske focaccie, a potom će na radionici ''Ciao Karmela na Capriju'' od 17 sati pokazati nastajanje nadaleko poznate Torte Caprese, ukusne slastice bez glutena. Okupljeni će na Karmelinim radionicama naučiti kako se prave slane i slatke talijanske pite, a bit će to prilika i za ih kušati.

Dubrovačka pivovara domaćin je Priče o pivu koja uključuje stručno vođenje i kušanje piva. U Priči o pivu od 19:00 sati može se naučiti kako teče proces proizvodnje piva, koliko traje, koje se vrste kvasca, hmelja i slada koriste u proizvodnji, koje se pivo pije za doručak ili uz desert, zašto je neko pivo tamno, a drugo jantarno narančaste ili pak svijetle boje. Treba pokušati u okusima pronaći i razaznati tragove čokolade, citrusnih nota ili cvjetne arome. U Dubrovačkoj pivovari može se zaviriti u pogon i kušati Maestral, Fortunal, Grego i Goa piva koja se po prvi put proizvode u samom srcu Grada!

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2