>
  • Vijesti
Peti dubrovački Good Food Festival
Datum od:
04.10.2018
Sedam dana festivalskog programa za istinske gurmane
Peti dubrovački Good Food Festival
43000380_177767689734118_6721072198410305536_n 43012805_321328415312120_9000284782596194304_n 43070569_184514745780792_8402919934836867072_n 42996772_2182506878740273_8960113115958083584_n facebookeventcover galvagno

Bogat program petog Good Food Festivala koji će se održati od 15. do 21. listopada predstavljen je na konferenciji za medije u prostorijama Turističke zajednice grada Dubrovnika. Raznovrsna gastronomska događanja svih sedam dana trajanja festivala donose bogatu ponudu hrane i vina za istinske gurmane!


Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić predstavila je program ovogodišnjeg festivala te zahvalila svima koji su sudjelovali u njegovoj pripremi, ali i svima koji će sudjelovati u realizaciji. Istaknula je kako je Good Food Festival uvelike doprinio produženju turističke sezone u Dubrovniku što potvrđuju popunjeni letovi iz inozemstva u jesenskom razdoblju. Good Food Festival događanje je koje okuplja kako domaće, tako i inozemne goste pa je festivalski program ove godine produljen na čitav tjedan. Uz direktoricu Vlašić, govorila je i koordinatorica festivalskog programa Blaženka Kordić Aleksić koja je osobito istaknula sponzore Electrolux i Sunset Beach Dubrovnik čija je podrška iznimno značajna u organizaciji ovako velikog festivala.


Okupljenima se obratio i pročelnik Upravnog Odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika Marko Miljanić koji je istaknuo važnost humanitarne Dubrovačke trpeze koju uz Turističku zajednicu Grada Dubrovnika već 11. godina organizira i Grad Dubrovnik te Županija dubrovačko-neretvanska, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Ceh ugostitelja i Turističko-ugostiteljska škola Dubrovnik. Luka Šimunović iz Turističko-ugostiteljske škole Dubrovnik čestitao je Turističkoj zajednici na ovakvom događaju i izrazio zadovoljstvo da i mladi ugostitelji mogu sudjelovati u programu festivala.


Drugo humanitarno događanje ovogodišnjeg Good Food Festivala, Rixos Brunch najavio je chef hotela Rixos Libertas Ozgur Donertas koji je pozvao na ovaj poseban događaj koji će ponuditi bogat izbor slanih i slatkih jela uz živu glazbu. Neka od najatraktivnijih događanja najavili su i Kristian Korda, vlasnik i chef restorana Amfora koji će kuhati s poznatim kolegom chefom Dinom Galvagnom. Saša Šobot iz restorana Porat najavio je kako će ondje ponovno gostovati poznati hrvatski chef Ivan Pažanin koji je lani upravo u restoranu Porat u okviru Good Food Festivala okupio velik broj ljubitelja vrhunskih jela i dobre kapljice.


Na konferenciji za medije govorila je i izvršna direktorica Udruge Deša Ana Cvjetković koja je najavila kako su predane članice Udruge pripremile četiri radionice pripremanja tradicionalnih dubrovačkih slastica. Good Food Festival 2018. uključuje ukupno čak 14 radionica. U TIC-u na Pilama održat će se njih 9 na kojima će osim Ricarda Luquea i Dina Galvagna sudjelovati i poznata televizijska voditeljica Karmela Vukov-Colić, Marina Žibert Ercegović, Jadranka Ničetić i Lucija Tomašić te Kuhaona d.o.o. iz Zagreba. Novost u programu je i radionica pripreme koktela u organizaciji Cocktail Academy Dubrovnik.


Ove godine na festival okuse Latinske Amerike donosi Ricardo Luque, koji će biti domaćin Venezuelanske večere u restoranu Kantenari, tijekom koje će nastupati grupa Cubismo. Chef Dino Galvagno će na svojoj radionici predstaviti kuhanje u skladu s prirodom, a osim toga će, kako je već navedeno, u restoranu Amfora, s domaćinom chefom Kristianom Kordom, pripremiti posebnu večeru u pet sljedova pod nazivom ''Večera s Dinom & Wild Skins'', tijekom koje će Jo Ahearne, prva hrvatska Master of Wine, predstaviti svoje vino Wild Skins koje proizvodi na otoku Hvaru. Chef Ivan Pažanin u restoranu Porat će s uhodanim timom restorana pripremati večeru u četiri slijeda koju će upotpuniti s vrhunskim vinima vinarije Rizman.


Peti Good Food Festival završava zanimljivim događajem Street Food & Beer, u Dubrovačkoj pivovari, gdje će se uz izvrsno pivo i živu glazbu, moći kušati i street food koji priprema restoran Porat. Dubrovačku pivovaru vrijedi obići i na stručnom vođenju i kušanju piva koje će u okviru festivala biti organizirano pod naslovom ''Priča o pivu''. Dio festivalskog programa je i ''Priča o lekriju'', jedinom vinu koje se proizvodi u Dubrovniku u Vinariji Škar te izložba o kulturi masline i maslinovom ulju u Dalmaciji pod naslovom ''Slatko je, med nije. Grko je, pelin nije.'' koja je otvorena od 9 do 16 sati svaki dan trajanja festivala u Etnografskom muzeju u žitnici Rupe.


Tijekom svih sedam dana festivala na Pilama će se održavati tradicionalni Sajam zdrave hrane na kojem će se moći kušati Arepa, odnosno Venezuelanski kruh, a vrijedni kuhari tridesetak dubrovačkih restorana posebno su za Good Food Festival kreirali  festivalske menije po promotivnim cijenama kako bi osigurali nezaboravan Tjedan dubrovačkih restorana.  Uz jednodnevni izlet na Osojnik, gdje će se organizirati tradicionalni objed, program festivala sadrži i vinokušnje, gastro ture te posebnu festivalsku ponudu slastica u pastićerijama i hotelima.


Good Food Festival uvijek izaziva i interes  stranih medija pa će TZ grada u suradnji s Hrvatskom Turističkom zajednicom ugostiti tridesetak stranih novinara za vrijeme festivala. Više o brojnim događanjima ovogodišnjeg festivala možete pročitati u programskoj brošuri: http://www.tzdubrovnik.hr/lang/13/user_files/admin/Brosura%202018%20-%20web.pdf.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2