>
  • Vijesti
Dubrovnik ponovno proglašen najboljom kongresnom destinacijom
Datum od:
18.07.2018
KONGRES MAGAZIN OCJENJIVAO 84 KONGRESNE DESTINACIJE
Dubrovnik ponovno proglašen najboljom kongresnom destinacijom

Specijalizirani magazin za kongresnu industriju „Kongres Magazine“ evaluirao je 84 kongresne destinacije u različitim kategorijama, a Dubrovnik je na prvom mjestu, kao najbolja destinacija u kategoriji destinacija koje mogu ugostiti oko tisuću kongresnih sudionika.

Meetings Star je nagrada za iznimna ostvarenja u kongresnom turizmu Europe, koju dodjeljuje međunarodni specijalizirani časopis Kongres, i to u području marketinške komunikacije destinacija, kongresa, evenata i dobavljača kongresnih usluga. Nagrada prepoznaje poslovne subjekte koji se ističu mjerljivim postignućima u domeni kongresne industrije.

Uredništvo magazina Kongres i ove je godine pripremilo pregled najboljih kongresnih destinacija u regiji, koje su bile procijenjene u kontekstu projekta KONGRES MEETOLOGUE. Destinacije su ocjenjivane prema 75 različitih kriterija, od prirodnih i kulturnih čimbenika; sigurnosti, opće i prometne infrastrukture; turističke infrastrukture i kongresne infrastrukture, ICCA index, kvalitete života i dr. Prema rezultatima tajnog glasovanja, Dubrovnik je dobio ukupnu ocjenu 4,33 (od 5), te se  nalazi na vrhu tablice ispred Villacha i Klagenfurta u Austriji.

Članak možete pronaći na slijedećem linku: https://kongres-magazine.eu/2018/06/mtlg-2018-results-m-meeting-destinations/


Dubrovnik je još jednom dokazao da je uspješna svjetska turistička destinacija rangiranjem pri samom vrhu najboljih u kongresnoj industriji u Europi, te kao najbolja u regiji. Ovakve nagrade su rezultat zajedničkog napora predstavnika turističkog gospodarstva u kongresnom segmentu, od  hotelijera i specijaliziranih organizatora poslovnih skupova i događanja, do Kongresnog ureda Turističke zajednice grada Dubrovnika, koji ulažu u promociju Dubrovnika kao kongresne i incentive destinacije. Ova titula nam je potvrda izvrsnosti i poticaj za daljnji rad u cilju dodatnog podizanja kvalitete kongresne ponude, ali i Dubrovnika kao destinacije u cjelini.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2