>
  • Vijesti
Promocija prvog leta Thomas Cook-a na liniji Manchester-Dubrovnik
Datum od:
25.04.2018
DUBROVNIK PREDSTAVLJEN BRITANSKIM AGENTIMA U MANCHESTERU
Promocija prvog leta Thomas Cook-a na liniji Manchester-Dubrovnik
manchester_4 manchester_3 manchester_2 manchester_1

U suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice za Ujedinjeno kraljevstvo, u centru Manchestera, u ponedjeljak, 22.travnja 2018., održana je uspješna prezentacija turističke ponude Dubrovnika, na kojoj je nazočilo oko pedesetak britanskih agenata.

Ovaj turistički događaj zajednički je projekt jednog od najstarijih i najvećih britanskih touroperatora Thomas Cook-a, predstavništva HTZ-a u Ujedinjenom kraljevstvu te Turističke zajednice grada Dubrovnika. Povod ovog događaja je uvođenje novog leta Thomas Cook-a na liniji Manchester-Dubrovnik. Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić predstavila je britanskim agentima dubrovačku turističku ponudu, s posebnim osvrtom na kulturno-povijesne znamenitosti, prirodne ljepote, kulturna događanja te odličnu zračnu povezanost Dubrovnika i Manchestera. Poseban interes publika je pokazala i prema filmskim snimanjima u Dubrovniku, jer je serijal Game of Thrones u Ujedinjenom kraljevstvu vrlo popularan. Na kraju prezentacije održan je kviz s pitanjima o Dubrovniku, s vrijednim nagradama.

Već je poznato da su upravo Britanci naši najvjerniji turisti te su već tradicionalno pozicionirani na prvo mjesto na top-ljestvici turista koji dolaze u Dubrovnik. Udio u cjelokupnom turističkom prometu Dubrovnika, s tržišta Ujedinjenog kraljevstva u 2017. godini iznosio je 15,36 % u dolascima te 22,10 % u noćenjima. U Dubrovniku je tijekom 2017. godine boravilo 181562 britanskih turista, koji su ostvarili 875174 noćenja, što je 22 % porast u dolascima te 17 % više u noćenjima u odnosu na prethodnu godinu.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2