>
  • Vijesti
Dubrovnik predstavljen na edukacijskoj radionici, prezentaciji i sajmu JATA u Tokiu
Datum od:
24.09.2017
Hrvatska turistička zajednica je organizirala uspješnu poslovnu radionicu Sell Croatia, koja se održala dan prije početka sajma JATA u Tokiju, u suradnji s turističkim zajednicama grada Zagreba, Dubrovnika i Šibensko-kninske županije, a partner radionice je aviokompanija Turkish Airlines.
Dubrovnik predstavljen na edukacijskoj radionici, prezentaciji i sajmu JATA u Tokiu
image7 image2 image3 image1_2 tz_japan_3 tz_japan_2 tz_japan1 image8

Riječ je o edukacijskoj prezentaciji putem koje su sudionici detaljno upoznati s hrvatskom turističkom ponudom, s naglaskom na ponudu destinacija koje su sudjelovale na radionici.

Radionici je prisustvovalo 62 stranih sudionika te 12 predstavnika medija, a prisutne je i pozdravio Dražen Hrastić, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik RH u Japanu. U sklopu edukacijske prezentacije održana je i nagradna igra za sudionike, a za koju je svaka od navedenih turističkih zajednica osigurala noćenja u destinaciji, dok je Turkish Airlines za nagradnu igru osigurao aviokartu za dobitnika nagradne igre, ali i svim hrvatskim predstavnicima po jednu aviokartu.

Dubrovnik je predstavila direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Romana Vlašić: "Japan je za Dubrovnik izuzetno važno tržište, radi se o cjelogodišnjim posjetiteljima i predstavljanje Dubrovnika u Japanu zasigurno ce pridonjeti povećanju turističkih posjeta."


Turistička zajednica grada Dubrovnika i Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije predstavljaju se na zajedničkom štandu, uz turističke zajednice grada Zagreba i Šibensko-kninske županije, na sajmu JATA u Tokiu, od 21. do 24. rujna 2017.

Prošle godine sajam JATA posjetilo je preko 185 tisuća posjetitelja, od toga 50 tisuća profesionalaca u turizmu, a na sajmu sudjeluju izlagači iz oko 140 zemalja cijelog svijeta. Sajam JATA u Tokiu proglašen je jednim od najatraktivnijih i najproduktivnijih turističkih događaja u svijetu.

Od 1.siječnja do 18.rujna ove godine Dubrovnik je posjetilo 22 699 turista iz Japana, što je 10 % više nego u istom razdoblju prošle godine. S tog tržišta, ostvareno je 48 904 noćenja, također 10 % više nego 2016. godine.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2