>
  • Vijesti
Sudionici ECM konferencije oduševljeni Dubrovnikom
Datum od:
02.06.2017
U Dubrovniku je u tijeku međunarodna konferencija i generalna skupština udruženja European Cities Marketing, na kojoj sudjeluje oko 200 sudionika, predstavnika europskih turističkih i kongresnih ureda, te marketinških organizacija iz više od 110 gradova Europe.
Sudionici ECM konferencije oduševljeni Dubrovnikom
img_3815_2 img_4201_2 img_4594_2 img_4677_2 img_5409_2 img_5751_2 img_5879_2
Ova prestižna konferencija održava se u Dubrovniku od 31.svibnja do 3.lipnja 2017., u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, koja je višegodišnji član ove Udruge i European Cities Marketinga (ECM), te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Hrvatske turističke zajednice.
ECM, kao neprofitabilna organizacija koja okuplja oko stotinjak turističkih organizacija iz cijele Europe, a u svrhu razmjene ideja, edukacije i poticanja kompetentnosti, upravo ove godine slavi svoj 10.rođendan, te je na Gala večeri u Revelinu proslavila obljetnički rođendan. Gala večera je započela na taraci tvrđave Revelin zvukom fanfara i pozdravnim govorom na engleskom jeziku "kneza dubrovačkog", gospara Marojice Bijelića, što je izazvalo oduševljenje svih nazočnih, nakon čega je slijedio nastup "Linđa", te se jazz band pobrinuo za odličnu atmosferu.

Tijekom četiri dana trajanja ovogodišnje konferencije u Dubrovniku, koja obrađuje temu „Disturbance in urban travel" sudionici su imali priliku sudjelovati u radu više radnih grupa i stručnih savjeta, slušati predavanja poznatih svjetskih stručnjaka, većinom sveučilišnih profesora o aktualnim temama i trendovima u svijetu.
Konferencija je obrađivala teme poput novih marketinških strategija, prihvaćanju novih trendova, zatim i o održivom turizmu, što je sve potrebno za kvalitetnu halal destinaciju, kao i o ekonomskoj situaciji i terorizmu u svijetu.
Prvu večer ECM konferencije, svi sudionici su uživali u posebnoj dobrodošlici- krstarenju iz luke Gruž do stare gradske luke brodom Karaka, uz pjesmu klape "Ragusavecchia" i zalazak sunca.

Nakon radnog dijela konferencije trećeg dana, slijede razgledi Grada u pratnji stručnih vodiča, kao i tematski razgled "Game of Thrones" za sve fanove serijala, nakon čega slijedi vinokušnja, kako bi sudionici baš svim osjetilima upoznali Dubrovnik.

Posljednji dan konferencije predviđen je za posjet otoku Lokrumu, što će do kraja upotpuniti već savršene dojmove koje će naši dragi gosti ponijeti sa sobom u svoje krajeve.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2