>
  • Vijesti
Du motion: sportski projekt Grada Dubrovnika koji ruši rekorde
Datum od:
04.05.2017
Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić i glavni tajnik Dubrovačkog saveza sportova Alen Bošković održali su danas konferenciju za medije na kojoj su predstavili rezultate ovogodišnjeg izdanja sportskog projekta Du motion.
Du motion: sportski projekt Grada Dubrovnika koji ruši rekorde
du_motion_press_2 du_motion_press_1
Pročelnik Miho Katičić u ime Grada Dubrovnika zahvalio se Du motion timu na čelu s direktorom utrke Alenom Boškovićem na odlično odrađenom poslu ističući kako se uspješnost neke utrke osim u ekonomskim pokazateljima mjeri i osmjesima volontera.

"Najbolji kompliment njemu i njegovom timu je što su neki kolege mislile da je ovo 15. utrka zaredom. Hvala volonterima, njih preko 500, koji su sudjelovali u svim fazama manifestacije. Oni koji organiziraju ovakve utrke rekli su mi da je utrka uspješna kad se volonteri smiju pa mogu reći da je ovo bila jako uspješna utrka, jer su osmijeh na licu imali i volonteri i sudionici", kazao je pročelnik Katičić uputivši zahvale i svim sugrađanima koji su cjelokupnu manifestaciju prihvatili kao svoju.

"To je Dubrovnik. Nadalje želim zahvaliti svima onima koji su sudjelovali u utrci na pet kilometara za malog - velikog Nevia. Iznos od 74 tisuće kuna je impresivan. Sjetimo se da smo prošle godine utrku trčali za našu Karlu Sentić koja je Bogu hvala sada dobro i ove godine nam se kao volonterka pridružila u cijeloj ovoj priči. To nije samo jedna divna sportska već i ljudska, humana priča", istaknuo je Miho Katičić dodavši kako je i ovogodišnje izdanje sportskog projekta Du motion obilježilo privremeno financiranje.

"Ponosan sam što smo i u razdoblju privremenog financiranja uspjeli osigurati 150 tisuća kuna za ovu manifestaciju. Siguran sam, kada proračun bude donesen, da će ta pomoć biti i veća jer ovaj projekt sam po sebi s obzirom na uložene volonterske sate, sponzore i prikupljene donacije vrijedi sigurno dva milijuna kuna", kazao je Katičić.

Direktorica Turističke zajednice Romana Vlašić kazala je kako je Turistička zajednica već prve godine prepoznala vrijednost i potencijal projekta te kako su kako su kao dio šireg tima koji sudjeluje u organizaciji ponosni da je Du motion postao događaj s pet zvjezdica prepoznat u cijelom svijetu.

"Ovaj vrijedan događaj stavio je Dubrovnik na svjetsku kartu u još jednom segmentu turističke ponude. U istraživanju koje je provelo Sveučilište u Dubrovniku stoji kako se čak 78 posto sudionika namjerava u Dubrovnik vratiti na odmor, a više od 97 posto njih će Dubrovnik preporučiti svojoj obitelji i prijateljima", kazala je Vlašić ističući kako je Dubrovnik zabilježio odlične, rekordne turističke rezultate u travnju.

Glavni tajnik Dubrovačko saveza sportova i direktor utrke Alen Bošković istaknuo je podršku Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika u svim segmentima realizacije projekta.

"Podrška Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika neupitni su od samoga početka i doprinijeli su da se ovaj događaj podigne na ovu svjetsku razinu. Svjetsku jer su na ovoj utrci sudjelovali trkači iz 45 zemalja svijeta", kazao je Bošković dodajući kako su sudionici Du motiona zabilježili tisuću i pol dolazaka i oko šest tisuća noćenja tijekom trajanja manifestacije.

"Potrebno je naglasiti da svaki ovaj trkač koji je došao na polumaraton ili neku drugu utrku je gost ovog grada i prema rezultatima našeg istraživanja borave prosječno četiri noći u Gradu, a jedan dio trkača, odnosno gostiju ostaje i do deset dana u Gradu. Veseli nas i podatak da je ostvareno tisuću i pol dolazaka i šest tisuća noćenja jer nam ti podaci potvrđuju internacionalni karakter ove utrke i njen turistički potencijal", kazao je Alen Bošković uputivši zahvalu svim sugrađanima, volonterima i svima koji su na bilo kakav način doprinijeli ovakvo uspješnoj realizaciji projekta

"Koristim ovu priliku da uputim zahvale svim našim sugrađanima koji su se na bilo koji način uključili u ovaj projekt. Zahvaljujem se svima onima koji su podržali humanitarnu utrku za Nevia, volonterima, ali i roditeljima koji su odgojili svoju djecu da pomažu i volontiraju u svome Gradu i tako sudjeluju u njegovom razvoju", zaključio je Bošković.

Podsjetimo, Du motion zajednički organiziraju Grad Dubrovnik i Dubrovački savez športova u suradnji s Atletskim klubom Dubrovnik, Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika i gradom
prijateljem Montereyem.

Gradovi prijatelji Dubrovnik i Monterey prošle godine primili su i nagradu međunarodne organizacije „Sister Cities International“ za suradnju na pripremi i organizaciji Dubrovačkog međunarodnog polumaratona – DuMotion u kategoriji "Inovacije: Gospodarski razvoj" za gradove koji imaju manje od 100 tisuća stanovnika.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2