>
  • Vijesti
TZ grada Dubrovnika na sajmu „SEATRADE Cruise Global„ u SAD-u
Datum od:
15.03.2017
Priznanja Dubrovniku kao najboljem cruise odredištu u Europi
TZ grada Dubrovnika na sajmu „SEATRADE Cruise Global„ u SAD-u
seatrade1 seatrade2 seatrade3 seatrade4

Dubrovniku je na sajmu uručeno priznanje britanskog Cruise Insight magazina za globalno  cruise trziste "Best local initiative winner". Prema portalu Cruiseline.com (http://cruiseline.com/advice/awards/members-choice/2017-members-choice-awards,  na kojem putnici s brodova na kružnim putovanjima ostavljaju svoje dojmove i ispunjavaju upitnik, objavljeno je da je Dubrovnik proglašen najboljom cruise destinacijom u Europi za 2016. godinu. Vijesti su to s najvećeg sajma za kružna putovanja na kojemu TZ grada Dubrovnika sudjeluje u suradnji s Lučkom upravom Dubrovnik. N najvećem svjetskom sajmu za kružna putovanja „Seatrade Cruise Global „ koji se održava u SAD-u, od 13. do 16. ožujka u Fort Lauderdale Broward County Convention Centru zajednički nastupaju četiri hrvatske luke objedinjenih nazivom „Croatian Cruise Ports“, a to su Dubrovnik, Rijeka, Zadar,  i Split. Radi se o udruženom  zajednickom nastupu na cruise sajmovima, na kojima  uz predstavnike luka i lučkih uprava, sudjeluju i TZ Dubrovnik i TZ Kvarner . te predstavnici agencija koje se bave kružnim putovanjima.

Od malog skupa od 150 vodećih osoba u sali za sastanke u New Yorku 1985. godine, „Seatrade Cruise Shipping Miami“ ( novog naziva Seatrade Cruise Global), kroz više od trideset godina izrastao je u četverodnevni događaj sa 11.000 sudionika, 699 izlagaca na 350 standova, zastupljene su 73 zemlje, a sajam posjeti više od 300 međunarodnih novinara iz medijskih kuća različitog profila.

Sajam je epicentar svjetske cruise djelatnosti i jedini godišnji događaj koji okuplja sve sudionike u cruise djelatnosti.  Posebno treba naglasiti kako se na sajmu predstavljaju destinacije za brodove na kružnim putovanjima podržane od strane gradova, turističkih zajednica i državnih dužnosnika, kako bi se unaprijedila i razmijenila iskustva.

TZ grada Dubrovnika na sajmu „Seatrade Curise Global“ predstavlja direktorica Romana Vlašić. Dubrovniku je na sajmu uručeno priznanje britanskog Cruise Insight magazina za globalno  cruise trziste "Best local initiative winner". Prema portalu Cruiseline.com (http://cruiseline.com/advice/awards/members-choice/2017-members-choice-awards) na kojem putnici s brodova na kružnim putovanjima ostavljaju svoje dojmove i ispunjavaju upitnik, objavljeno je da je Dubrovnik proglašen najboljom cruise destinacijom u Europi za 2016. godinu.

Tijekom 2017. Godine u Dubrovniku se očekuje 577 ticanja i oko 760 tisuća putnika na kružnim putovanjima, što je odnosu na prošlu godinu 11 posto manje ticanja i oko 9 posto manje putnika. Dnevni broj posjetitelja s kruzera limitiran je na 8 tisuća, dok su u 2017. dva dana s brojem koji nadmašuje planirani limit od 8000, a to su 12.svibnja i 13.listopada.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2