>
  • Vijesti
U Dubrovniku sezona na jenjava
Datum od:
01.12.2016
STUDENI OBORIO REKORDE
U Dubrovniku sezona na jenjava

Mjesec studeni nadmašio je očekivanja turističkih djelatnika, te unatoč  manjem  broju izravnih letova iz europskih središta , mjesec studeni ostvario je rekordne rezultate. Prema podacima sustava E-visitor u studenom 2016.  realizirano je 21 632 dolazaka što predstavlja povećanje od čak 32 posto  i 50 842 noćenja što je povećanje od 27 posto. Prvi po broju posjetitelja u studenom bili su gosti iz Hrvatske, Albanije, SAD-a, BiH,  Koreje, Japana, Tajvana, Ujedinjene Kraljevine, Njemačke, Slovenije i tako dalje. Dubrovnik je sve atraktivniji i u kasnom jesenskom razdoblju. Izvrsnim ostvarenjima pogodovala je i činjenica da su uspostavljeni izravni cjelogodišnji letovi iz Frankfurta i Istanbula, te nastavljen let iz Londona, čime se našim gostima posebno s dalekih tržišta znatno olakšava putovanje prema Dubrovniku.

Od početka 2016. godine do 30.studenog u Dubrovniku je , uključujući i rezultate nautičkog turizma, realizirano 1 017 756 dolazaka ili 12 posto više, te  3 684 626 noćenja odnosno 13 posto više. Prvi na top listi broja posjetitelja i dalje su gosti iz Ujedinjenog Kraljevstva, slijede Nijemci, SAD, Francuska, Hrvatska, Španjolska, Švedska, Finska, Australija i Italija.

Podsjetimo kako je posljednji vikend studenog po svojim turističkim ostvarenjima  bio višestruko bolji nego u 2015. godini. Prema podacima iz E-visitora na dan 26. studenog u našem gradu ostvareno je rekordnih 1704 dolazaka, šest puta više nego prošle 2015. godine, te  3347 noćenja  odnosno četverostruko više nego lani. Proteklog vikenda najbrojniji gosti bili su iz Albanije, BIH, Hrvatske, SAD-a, Koreje, Japana, Singapura, Malezije, Tajvana i Ujedinjenog Kraljevstva koji su uživali u blagdanskom uređenju Dubrovnika i krasnom ozračju festa.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2