>
  • Vijesti
Good Food festival - večera s poznatim chefom
Datum od:
23.10.2016
ANDREJ BARBIERI ODUŠEVIO GOSTE MAŠTOVITIM I SLASNIM KREACIJAMA
Good Food festival - večera s poznatim chefom
20161022_205440_resized 20161022_213013_resized 20161022_221158_resized 20161022_222532_resized 20161022_223136_resized 20161022_223140_resized 20161022_202921_resized 20161022_202945_resized 20161022_203421_resized 20161022_203445_resized 20161022_203501_resized 20161022_203518_resized 20161022_193846_resized 20161022_193952_resized 20161022_194530_resized 20161022_195425_resized 20161022_201804_resized

U Hilton Imperialu okupili su se brojni ljubitelji dobre i ukusne hrane, koji su došli kušati specijalitete chefa Andreja Barbierija, hrvatskog TV chefa koji za sebe kaže da se voli držati tradicije. Program je vodila Darija Žanetić, a na početku večeri nazočnima se obratila direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić, dok je goste odabranim repertoarom inozemnih i domaćih evergreena zabavljao Nevio Končić.

Tema Večere s poznatim chefom Andrejem Barbierijem održana u subotu u hotellu Hilton Imperial, bila je gastronomsko putovanje kroz Hrvatsku jer je kroz svoje kulinarske kreacije ovaj iznimno šarmantni i simpatični, nadasve kreativni chef pomno sljubio mediteranske i kontinentalne okuse naše zemlje.

Koristio sam namirnice koje odražavaju poziciju mjesta u kojima živimo, kuhamo, kao i same Hrvatske, podijeljene između mora i kopna, što se vidi i za večeras pripremeljnom meniju - kazao je Chef Andrej.

Barbieri je ponudio pet  iznimnih slijedova - sirovu salatu od liganja, začinjenu tipičnim mediteranskim okusima. Drugo jelo bila pasta punjena  grdobinom uz umak od šumskih gljiva.

Slijedila  je sabljarka s torticom od brokule začinjena peperoncinom, slanim inćunima, a sve uz aromatičnu juhu na bazi ribe uz dosta orijentalnih začina.  Slijedilo je drugo glavno je sporo i na niskoj temperaturilo confin pečeni pačji batak, mekan iznutra a hrskav izvana, te poslužen s nabujkom od cvjetače. Desert je nazvao jednostavno "cake"  a zasladio je goste obožavanom čokoladom uz dodatak karamela i chantilly kreme, sa sjajno dodanim mediteranskim elementima - maslinovim uljem i krupnim cvijetom soli.

Ova večer pokazala je svu raskoš hrvatske gastronomije i umijeća chefa Andreja, uz birana vina više hrvatskih vinarija, u čemu su posjetitelji mogli zaista istinski uživati.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2