>
  • Vijesti
Good Food festival - održana radionica o indijskoj kuhinji
Datum od:
23.10.2016
CHEF STEPHEN LOBO PREZENTIRAO OKUSE I MIRISE INDIJE
Good Food festival - održana radionica o indijskoj kuhinji
indija1_veleposlanik indija2 indija3 indija4 indija5 indija6 indija7 indija8 indija9
U Restoranu Lenga , hotela Dubrovnik Palace jučer je održana radionica "Začin na indijski način" posvećena indijskoj gastronomiji, s posebnim naglaskom na obilje začina koji se koriste u ovoj dalekoj zemlji, ali čija je gastronomija u Europi i svijetu vrlo zastupljena. Aromatični, ljuti i vrlo neobični- okusi Indije zagolicali su nepca posjetitelja koji su imali prigode kušati predjela, glavna jela i deserte. Nazočne je pozdravio veleposlanik Indije u Hrvatskoj Sandeep Kumar, a program je vodila Tea Batinić.

Tematska radionica izazvala je pozornost posjetitelja koji su iskoristili prigodu upoznati se s indijskim začinima - temeljem ove gastronomije, te naučiti kako se oni koriste . Chef Stephen Lobo, Indijac s njemačkom adresom, naučio nas je i što je "masala" - kutija s kombinacijom začina koju posjeduje svaka domaćica, uz specijalnu žličicu, te njezina jela zapravo su odraz osobne maštovistosti u korištenju i kombiniraju začina iz masale. Za aperitiv poslužen je napitak Lassi, na bazi jogurta, u dvije varijante - slatki s okusom manga i slani s dodatkom mente i kima. Od glavnih jela Chef Lobo predstavio je više vrsta chutneya - priloga od povrća, jogurta i drugih sastojaka, Curry od piletine Piletinu Tikka Masala, okruglice od janjetine, basmati rižu- dakle odabir najpoznatijih indijskih jela uz deserte od mrkve i pistacija .
Neobični okusi, indijska glazba i film koji je pokazao ljepote ove daleke i egzotične zemlje uz neobičnu hranu - sve je to bila sjajna kombinacija za sudjelovanje na ovoj radionici, koja je za cilj imala i edukaciju s obzirom na povećani broj indijskih turista koji posjećuju Dubrovnik.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2