>
  • Vijesti
Treći dan Good Food festivala Dubrovnik 2016.
Datum od:
20.10.2016
Začin na indijski način, delicije Andreja Barbierija, maginje, hrostule i sirova hrana
Treći dan Good Food festivala Dubrovnik 2016.
barbieri mihaela_devescovi_raw_food

Obilje slasnih zalogaja koji se ne smiju propustiti - najkraći je opis programa trećeg dana Good Food Festivala Dubrovnik. Hrskave, slatke hrostule u Dubrovniku prate sve tradicionalne feste, proslave i blagdane, a domaćice ih često pripremaju za vrijeme karnevala i Feste svetoga Vlaha, a na radionici u Deši umijesite svoje hrostule u subotu 22. listopada. Pođite na izlet u prirodu i u Majkovima uberite i skuhajte maginje, a ukoliko želite pratiti nove trendove prijavite se na radionicu Mihaele Devescovi posvećenu sirovoj hrani. Indijski Chef Stepehen Lobo priređuje prezentaciju indijske gastronomije i glazbe u Restoranu Lenga Hotela Dubrovnik Palace.

Na vrijeme rezervirajte svoje mjesto na zanimljivim događanjima Good Food Festivala!

U suradnji s Udrugom za očuvanje  sela, baštine i lijepih običaja „Škola” Majkovi i TZ grada Dubrovnika, sadržaj Good Food Festivala 2016. obogaćen je dvjema radionicama koje će se održati u selu Majkovi u Dubrovačkom primorju. U subotu 22. listopada na rasporedu je berba maginja ili planike, vrlo rasprostranjenog zimzelenog grma ili malog stabla, koje raste u mediteranskom pojasu, u Hrvatskoj od Istre do Dalmacije i otoka. Riječ je o zaboravljenom voću, no vrlo korisnom i ljekovitom od kojeg se pravi marmelada, džem, sokovi, liker, vino i peče rakija.

Strastveni sirovi gusti, radionica  sirove hrane - Mihaela Devescovi, voditeljica radionice

Često slušate o sirovoj hrani, obožavate smoothije i salate, no željeli biste naučiti spremati još neki od sirovih specijaliteta. Nemojte propustiti radionicu Mihaele Devescovi, vlasnice vrlo popularnog portala sirovahrana.hr i autorice dviju zanimljivih knjiga, Sirova hrana i Slatke strasti s mnoštvom „sirovih“  recepata. Na Mihaelinoj radionici možete naučiti pripremati toplu juhu od bundeve s karameliziranim lukom, njoke od badema i bundeve u umaku od vrganja i ružičastu kremu od cikle s preljevom od čokolade. Isprobajte kombinacije novih okusa, zabilježite nove recepte i oduševite se sirovim specijalitetima!

Začin na indijski način

Uz potporu Veleposlanstva Republike Indije u Republici Hrvatskoj u okviru Good Food Festival organizira se svojevrsna prezentacija indijske gastronomije s posebnim naglaskom na iznimno brojne i egzotične začine kojima obiluje ova, u svijetu, vrlo popularna kuhinja.

Chef – gost Good Food Festivala bit će Stephen Lobo, etablirani indijski chef s njemačkom adresom, u čijim delicijama uživaju brojni indijski uglednici pri posjetu Njemačkoj. Chef Stephen ujedno je i DJ koji se bavi indijskom glazbom, te će degustacija hrane biti popraćena tipičnim zvucima ove daleke zemlje,  održat će se u subotu 22. listopada u 12 sati u Restoranu Lenga Hotela Dubrovnik Palace.

VEČERA S POZNATIM CHEFOM - ANDREJ BARBIERI

Završni program trećeg dana je „Večera s poznatim chefom“ gostujućeg Andreja Barbierija, poznatog simpatičnog televizijskog chefa. Prvo jelo pripremio je sa sedam godina, a ove će godine svoje umijeće podijeliti s Dubrovčanima i njihovim gostima na atraktivnom  festivalskom događanju u Hotelu Hilton Imperial Dubrovnik pod nazivom  ''Večera s poznatim chefom'' u subotu 22. listopada. Chef Andrej za goste će pripremiti poseban odabir svojih specijaliteta, uz vina koja se optimalno sljubljuju s tom hranom, a za sebe će reći da se u kulinarstvu voli „držati tradicije“. Za dubrovačko gostovanje Chef Barbieri pripremat će Salatu od sirove jadranske lignje, Capelaccio od grdobine i skute, File sabljarke, Pačji batak Confit i Cake od čokolade i cvijeta soli, uz vrhunska prateća vina. Voditeljica programa je Darija Žanetić, a za ugodnu atmosferu pobrinut će se glazbenik Nevio Končić.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2