>
  • Vijesti
Tajna veza Manfreda, Brigitte i Velikog žala
Datum od:
09.09.2016
Obitelj Keitel ili priča o ljubavi prema našem kraju dugoj pedeset godina
Tajna veza Manfreda, Brigitte i Velikog žala
mangred_kantun2_9916 grupna_9916_keitel keitel_9916_torta keitel_izjave_9916 keitel_kapucin_9916 keitel_zahvalnica_9916

U znak zahvalnosti za vjernost Dubrovniku dugu pedeset godina, TZ grada Dubrovnika organizirala je za bračni par  Manfreda i Brigitte Keitel iz Njemačke prigodnu svečanost na plaži Veliki žal, gdje ovaj simpatični par provodi svoje kolovoško-rujanske dane, u svom omiljenom i uvijek istom kantunu. Iznimno  simpatične, vremešne, ali vitalne,  Brigitte i Manfreda poznaju svi stalni kupači na Velikom žalu, ostavljajući im njihovu omiljenu postu uvijek slobodnom  tamo ćete ih zateći ujutro od 7 pa sve do kasnih popodnevnih sati. Za TZ grada Dubrovnika ovakvi dugogodišnji gosti posebno su dragocjeni, jer su odani našem kraju  i svoju privrženost s ponosom ističu i u svojim domovinama. Bilo bi nam iznimno drago da ovaj lijepi događaj motivira  privatne iznajmljivače i hotelijere da nas informiraju o svojim dugogodišnjim gostima , kako bismo im simbolično zahvalili na vjernosti.

Prvi put su u Hrvatsku i Dubrovnik Brigitte i Manfred stigli 1966. godine, a to prvo putovanje automobilom bilo je prava avantura. Puhala je jaka bura, cesta je bila makadamska, a te su godine stigli do Slanog i Hotela Admiral u kojem su noćili, a u blizini kojeg je bio pogon za preradu ribe. Brigitte Kietel kaže da joj se taj vonj jako usjekao u pamćenje. Odmah te godine „otkrili“ su Veliki žal, zaljubili se u ovu prekrasnu plažu i ostali joj vjerni do danas. Od 1969. su stalni gosti obitelji Belohradski iz Trstenog, te je danas svečanosti na plaži Veliki žal nazočio i njihov  domaćin Branko Belohradski koji je bio maleni dječak kad su Kaitelovi prvi put došli u dom njegove obitelji.

Vlasnici restorana na Velikom žalu, obitelji Prizmić također su postali prijatelji Manfreda i Brigitte, koji tamo svakodnevno borave, a njihov suncobran i ležaljke brižno čuvaju tijekom cijele godine – sve do ponovnog dolaska Keitelovih u Dubrovnik.

Obitelj Keitel dolazi u naš kraj pedeset godina, ali zapravo puno više od pedeset puta, jer su ranijih godina dolazili i na proljeće. Manfred je vrlo često i jedrio sa svojim prijateljima po Jadranu, jednom prilikom čak su se i nasukali, ostali bez svega, obitelj Belohradski tad im je dala nužnu odjeću – ispričao nam je Branko Belohradski.

Za Manfreda i Brigitte ova mala svečanost bila je priređena bez velikih najava, tako da je emocije i poneku suzu bilo jako teško sakriti..
U ime TZ grada Dubrovnika Zahvalnicu za vjernost i prigodne poklone uručili su Siniša Žakula i Jelka Tepšić, nazdravilo se šampanjcem i kušala se za tu prigodu pripremljena torta, naravno uz očekivanje da će se ovakvi susreti ponoviti još puno puta.

Za TZ grada Dubrovnika ovakvi dugogodišnji gosti posebno su dragocjeni, jer su odani našem kraju  i svoju privrženost s ponosom ističu i u svojim domovinama.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2