>
  • Vijesti
Konferencija za medije o izvrsnim turističkim rezultatima
Datum od:
02.09.2016
U TZ grada Dubrovnika danas su konferenciju za medije s temom izvrsnih turističkih rezultata održali direktorica TZ Dubrovnik Romana Vlašić,pročelnik Ureda za poduzetništvo turizam i more Vlaho Margaretić i gradonačelnik i predsjednik TZ, Andro Vlahušić.
Konferencija za medije o izvrsnim turističkim rezultatima
Direktorica Vlašić istaknula je odlična ostvarenja turizma od početka godine, posebice MICE segment u kojem su realizirani veliki projekti poput predstavljanja Mercedesa, ali i brojna filmska snimanja koja donose veliku popularnost Dubrovniku. Najavila je i bolje turističke rezultate tijekom zime 2016./2017. zahvaljujući izravnim cjelogodišnjim letovima iz Frankfurta, Istanbula, Londona koji će otvoriti nvoe mogućnosti dolaska turista u naš grad.
U kolovozu je ukupno ostvareno 187 838 dolazaka , osam posto više nego u kolovozu 2015. i 720 870 noćenja (6 posto više). Od početka godine Dubrovnik stalno bilježi povećanja turističkih ostvarenja, tako je ukupni broj dolazaka u odnosu na 2015. od siječnja do konca kolovoza bolji za 10 posto – ostvareno je 738 535, dok noćenja bilježe porast od 12 posto, a ostvareno ih je 2 597 823 . Prema najavama i trenutnom turističkom prometu, očekuje se ostvarenje tromilijuntog noćenja za otprilike dva tjedna ili dvadeset dana ranije nego prošle godine, a do konca godine i povijesno ostvarenje od milijun turističkih dolazaka.

Pročelnik Margaretić istaknuo je povoljnu situaciju u Gradu Dubrovniku s nezaposlenošću koja je manja od 5 posto, najavivši nove sadržaje Dubrovačkog zimskog festivala, kao iznimno važnog događanja u zimskom dijelu godine.

Gradonačelnik Vlahušić u svojoj je prezentaciji pokazao rast kapaciteta i prometa u turizmu od 2008. ,zaključivši da su ukupni dosezi turizma u proteklom razdoblju od osam godina dvostruko bolji, posebno se osvrnuvši da snažan porast kapaciteta privatnog smještaja u Dubrovniku, koji ove goddine ostvarenjima noćenja nadmašio sva očekivanja.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2