>
Galerija Dulčić-Masle-Pulitika

Galerija Dulčić/Masle/Pulitika otvorena je 1997. godine u kući na Držićevoj poljani 1, koju je nakon Domovinskog rata obnovila hrvatska vlada s namjerom da posluži i kao memorijalni prostor američkog diplomata Ronalda Browna nesretno stradalog u avionskoj nesreći pri dolasku u Dubrovnik 1996.

Galerija Dulčić-Masle-Pulitika

amišljena je kao mjesto u gdje bi se publika upoznala s djelima trojice važnih dubrovačkih umjetnika: Ive Dulčića, Antuna Masle i Đure Pulitike. No, različite tehničke i ine okolnosti onemogućile su da zaživi u pravom smislu riječi sve do kolovoza 2005. godine kada Galerija Dulčić/Masle/Pulitika postaje jedan od izložbenih prostora Umjetničke galerije Dubrovnik.
U prostoru koji je sada primjereno opremljen za izložbenu djelatnost, osim umjetnika po kojima Galerija nosi ime, Umjetnička galerija će prezentirati i druge autore i djela iz svojega fundusa te tako posjetitelje upoznati s vrijednostima koje Umjetnička Galerija Dubrovnik i grad Dubrovnik posjeduju. Osim što se tako u samoj staroj gradskoj jezgri uspostavlja snažan umjetničko-izložbeni punkt, to je također prilika za informiranje i stimuliranje posjetitelja na posjet matičnoj kući lociranoj izvan zidina gdje će se moći upoznati s ostalim, klasično-modernim i suvremenim umjetničkim sadržajima.

  • Memorijalna kuća '' Ronald Brown '' Držićeva poljana bb, 20 000 Dubrovnik

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2