>
COVID - 19 odgodio Du Motion za 2021. godinu
Datum od:
03.08.2020
COVID - 19 odgodio Du Motion za 2021. godinu

Zbog neizvjesnosti oko razvoja COVID-19 pandemije i mjera koje su trenutno na snazi u Hrvatskoj, ali i na globalnoj razini, šesto izdanje Du Motion - Runners' Days Dubrovnik odgađa se za 2021. godinu.

Obzirom na postojeća ograničenja u organizaciji većih događaja i kontinurano donošenje novih mjera čiji je cilj suzbijanje širenja koronavirusa, Du Motion čak ni uz najviše organizacijske standarde, u ovim okolnostima ne može garantirati vrhunski trkački događaj i sigurno okruženju za sve sudionike. Slijedom toga je, u dogovoru s Gradom Dubrovnikom, Turističkom zajednicom grada Dubrovnika i partnerima, kao i temeljem preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite, donio odluku o odgodi.

”Ovo je iznimno teška situacija za nas jer smo već jednom odgodili cijeli događaj i uložili jako puno energije, truda i financijskih sredstava kako bi se ovogodišnje utrke naposlijetku ipak održale. Proteklih smo mjeseci pažljivo pratili situaciju i nadali se poboljšanju, no uzevši u obzir trenutne okolnosti kao i činjenicu da više od 85% naših trkača dolazi iz inozemstva, ovakva je odluka jednostavno neminovna. Odgoda Du Motiona za 2021. naša je dužnost prema svima njima, kao i cijelom našem timu, volonterima, građanima Dubrovnika i društvu općenito jer su njihova sigurnost i zdravlje uvijek na prvom mjestu.”,  izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Organizatori se nadaju kako će trkači razumijeti i podržati njihovu odluku jer svi su svjesni ozbiljnosti situacije u kojoj se trenutno nalazi čitav svijet, kao i činjenice da jedino kroz zajedničko odgovorno ponašanje možemo doprinijeti zaustavljanju pandemije i što ranijem vraćanju normalnom tijeku društvenog života.

Budu li to prilike dozvoljavale, šesti Du Motion održat će se u svom tradicionalnom proljetnom terminu, 24. i 25. travnja 2021.


https://du-motion.com/

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2