>
“CRNOGORAC U TRANZICIJI”
Datum od:
29.02.2020
TEATAR 303, monokomedija
18.00 sati Linđova lađa, Lazareti
“CRNOGORAC  U  TRANZICIJI”
c_u_t_ crnogorac_u_tranziciji_1_1 cut_buki_i_kaca
Povodom Kolarinovih 10 godina u ovoj godini ćemo ugostiti puno prijatelja amatera i našoj dragoj publici pokazati kolika je ljubav prema amaterskom kazalištu.
Ove subote 29. veljače pozivamo vas u Linđovu lađu u Lazarete da uživate u komedijama i uz pregršt smijeha provedete subotnju večer.
U 18 sati moći ćete vidjeti predstavu kazališta Teatar 303 „Crnogorac u tranziciji“, a u 20 sati komediju Sinjskog pučkog kazališta „Matane drž' se“. Cijena ulaznice koja uključuje obje predstave je simbolična i iznosi 20 kn.

Dobro nam došli!

Scenarij i režija: Dragan Buzdovan
Glumi : Dragan Buzdovan (60 min), alternativno kao uvod u početku zajedno sa Katarinom Igić ili Nađom Pjetrović (+10min)
Dizajn: Siniša Vukčević
Produkcija: Teatar 303

Komedija " Crnogorac u tranziciji " je osvrt na događanja u poslijeratnom periodu i pogled na našu tranziciju od doba komunizma do ovog današnjeg pluralizma.
Priča je isprepletena događajima, koji su bili značajni za našu sredinu i isti su obrađeni s puno doze humora i satire.
Ova komedija-monodrama obuhvaća period, kada smo živjeli bezbrižno i sa malo bili zadovoljni, pa sve do ovoga danas kad je pohlepa za bogatstvom nadjačala i normalni razum.
Humor je prisutan od početka do kraja priče, jer glavni moto je, da treba prije svega nasmijati gledatelje (smijeh kao lijek) i omogućiti im da taj sat vremena zaborave na probleme koji ih okružuju, a istovremeno kroz priču, satirom opomenuti one, koji mogu ovu našu stvarnost popraviti u interesu svih i učiniti nam ovaj život malo ljepšim i dostojanstvenijim.
Nadamo se da će monodrama postići svoj cilj i dati, makar mali doprinos demokratizaciji našeg društva i slobodi pisane riječi.
Ujedno u ovoj monodrami je sažet i dugogodišnji rad Dragana Buzdovana Bukija u kazališnom stvaralaštvu i kroz osobno iskustvo obrađena je donekle i ova priča.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2