>
Putujuće kazalište PUK: Prizori
Datum od:
08.02.2020
19:30 / Scena Bursa / I. Bergman / r: Sara Stanić
Putujuće kazalište PUK: Prizori
Briljantni Alma Prica i Sreten Mokrović u predstavi koja postavlja ključno pitanje: Može li dvoje ljudi ostati zajedno cijeli život? 'Prizori' u režiji i adaptaciji glumice i redateljice Sare Stanić, je premijerno izvedena u produkciji Putujućeg kazališta PUK u Muzeja prekinutih veza i donijela je na kazališni repertoar poučnu, zabavnu i promišljenu komornu predstavu.

režija i dramatizacija: Sara Stanić
prijevod: Tomislav Ladan
scenski pokret: Natalija Manojlović
kostimi: Marita Ćopo
asistentica režije: Hana Zrnčić Dim
igraju: Alma Prica, Sreten Mokrović
grafičko oblikovanje i trailer: Tomislav Šoban
produkcija: PUK- putujuće kazalište

Bergmanovi prizori suočavaju nas sa setom pitanja: Što je brak? Kako obraniti koncept istoga u vremenu kada smo svi zamjenjivi? Kako odoljeti napadu tog vremena i promjenama koje ono donosi? Postoji li mogućnost održanja osjećaja sigurnosti i odgovornosti, a bez da je propisana religijom/državom?

Što je brak zapravo ako nas od njegovog razvrgavanja dijeli nekoliko potpisa? Jesu li doista jedina garancija očuvanja braka djeca i je li pošteno dati im tu funkciju? Treba li mijenjati značanje i način odvijanja brakova ili je to uzaludni posao budući da on, kao i ostale državno – vjerske funkcije, počiva na tradiciji? Je li ta tradicija jedina okosnica životu u paru – koji je najkompleksniji sustav? Da li brak kao struktura ubija (svojom rutinom, odgovornostima, manjkom slobodne volje) razloge ulaska u brak? I što u svemu tome sa tim mučnim i lijepim pitanjem ljubavi?

.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2