>
DESNICA: IGRE PROLJEĆA I SMRTI
Datum od:
23.10.2019
23. listopada 2019. u 19:30 h,  monodrama / Scena Karantena, ART RADIONICA LAZARETI
DESNICA: IGRE PROLJEĆA I SMRTI
Desnica: Igre proljeća i smrti
Autor: Vladan Desnica
Dramaturgija prema motivima romana Proljeća Ivana Galeba: Juraj Aras
Režija: Juraj Aras
Glazba: Bojan Gagić
Odlomak "Danas je nedjelja..." interpretirao Tomislav Baran
Igra: Juraj Aras
Oblikovanje svjetla, tona i scene: Bojan Gagić i Juraj Aras
Voditelji tona i svjetla: Bojan Gagić / Mate Petričević / Frane Papić
Asistent produkcije: Nenad Pepić
Ambijentalni ton za potrebe predstave snimljen je na razmeđi Ravnih Kotara i Bukovice u proljeće 2014.
Produkcija Teatro VeRRdi
Trajanje cca 1sat i 10 minuta.

Predstava "Desnica: Igre proljeća i smrti" je monodrama s elementima lutkarstva po motivima Proljeća Ivana Galeba, Vladana Desnice, a u produkciji Teatra VeRRdi iz Zadra. Premijerno je izvedena 19.11.2015. na velikoj sceni Kazališta lutaka Zadar i uspješno se razvija kao umjetnički i društveni proizvod u cilju afirmacije vrijednosti djela Vladana Desnice i njegovog humanističkog filozofskog stajališta te vrijednosti podneblja i kulture u kojem je nastalo, ne samo u cilju promocije umjetničkog djela i filozofije, nego i afirmacije međunacionalnih odnosa kroz kulturu i toleranciju.
Predstava specifičnog tonskog i vizualnog dizajna suptilno prenosi meditativnu atmosferu i misao romana, a teatar je u službi pažnje na tekst. Dramaturgija unutarnjom logikom nenametljivo vodi digresiju kao vodiča radnje, a glumac u dijalogu s lutkom igra pripovjedno kazalište, vješto i neopterećujuće, uz glazbu Bojana Gagića koja uz Desničin tekst na kraju mnoge gledatelje dovede u stanje da požele da to još satima traje.

"Mala predstava velike snage, monodrama teškog suživota čovjeka sa samim sobom, glumca i pripovjedača, živog stvora na pozornici i lutke. No, prije svega toga, posveta velikom piscu i njegovoj samoći, koja u kazališnoj tišini odzvanja još glasnije. Istodobno, konkretni plod nastojanja zadarskog izvaninstitucionalnog Teatra VeRRdi i Jurja Arasa samog na drukčijoj vrsti očuvanja pomalo već i zanemarene suvremene književne baštine."
Igor Ružić, izbornik 26. Marulićevih dana.

Ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se kupiti sat vremena prije početka na ulazu, a sve informacije mogu se dobiti na [email protected] i na FB art radionica lazareti # art workshop lazareti

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2