>
N. Horvat: I živjele su sretno
Datum od:
08.11.2019
20.00 h, Kazalište Marina Držića

/ Velika scena /

N. Horvat: I živjele su sretno
Kako funkcionira suvremeni brak, ima li smisla i što ga sve razara pokazuje predstava "I živjele su sretno...?" u kojoj se, na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi uz slavljenicu nalaze Snjeguljica, Pepeljuga i Bezimena djevojka s plaže kojom se zabunom oženio Sirenin princ.

Autorica: Nina Horvat
Režija: Frana Marija Vranković
Kostimi: Katarina Radošević Galić i Anamarija Filipović Srhoj
Scenografija: Marta Crnobrnja
Glazba: Ivan Čaće, Luka Ivoš

Oslanjajući se na izvorne verzije bajki o Snjeguljici, Trnoružici, Pepeljugi i Maloj Sireni te ostalih bajki braće Grimm i Charlesa Perraulta, predstava kreira bajkoviti svijet u suvremenom okruženju u kojem ništa nije onako kako se čini na prvi pogled... Kao i u izvornoj bajci Trnoružica se probudila iz stogodišnjeg sna i upoznala svog princa iz bajke. Dvije godine kasnije oni su se zaručili i odlučili vjenčati. Je li to bila ljubav na prvi pogled Odgovaraju li si oni savršeno kako su nam pričali u bajkama? Otkrijte na Trnoružičinoj djevojačkoj zabavi, koju je za nju organizirala njezina svadbena kuma Pepeljuga.

Trnoružica: Jelena Hadži Manev
Pepeljuga: Mia Krajcar
Snjeguljica: Doris Pinčić Rogoznica / Katarina Baban
Bezimena: Selma Mehić

Kako je Trnoružica prespavala znatan dio 20. i početak 21. stoljeća, tema njezine djevojačke su burne dvadesete, ali bez prohibicije. Kako se Trnoružica nosi s „instalebrity" svijetom, Bezimena s duhom Male Sirene, Pepeljuga sa životom u izobilju, a Snjeguljica bez sedam patuljaka, te
kakve im sve probleme stvaraju njihovi dragi kraljevski muževi, otkriva nova predstava Scene Gorica, a ovakvom dekonstrukcijom bajki propitkuje se koncept sretnog završetka i institucije braka u 21. stoljeću u kojem razvod više nije iznimka nego gotovo postaje pravilo.

NAGRADE:

Mia Krajcar – Nagrada Fabijan Šovagović za najbolju
glumicu na 24. Festivalu glumca

Prishtina Internacional Theater Festival – Nagrada za najbolju glumicu & Nagrada publike
Glumište pod murvom 2017. – Nagrada za najbolju predstavu i najbolju režiju

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2