>
Predstava - Bjegunke
Datum od:
06.04.2019
20.00 h, Kazalište Marina Držića
Predstava - Bjegunke
Komedija autorskog dvojca Pierrea Palmadea i Christophea Duthurona doživjela je svjetsku premijeru 2007., u Teatro Varietes de Paris. Predstavu su producirale glumice koje su u njoj igrale, Line Renaud i Muriel Robin, a režirao je C. Duthuron. U produkciji KMD-a režirala je Nenni Delmestre a igraju Milka Podrug Kokotović i Ksenija Prohaska – idealan par za teatarsku avanturu!
PODJELA ULOGA // AUTORSKI TIM // PROGRAMSKA KNJIŽICA
Bilo je zamišljeno da predstava bude na repertoaru mjesec dana, ali se zbog ogromnog uspjeha i interesa publike zadržala više od četiri mjeseca, kada su je glumice zbog prije dogovorenih projekata morale prekinuti. Zadnju predstavu, koju su igrale odlučile su uživo prenositi na francuskoj televiziji TV France 2, a vidjelo ju je osam miljuna ljudi, što je najveća gledanost neke predstave na francuskoj televiziji svih vremena. Predstava je dobila mnogobrojne nagrade, među ostalima i Prix Raimu za kazalište i film.
Za svoj tekst autori kažu kako nisu imali namjeru napisati komediju u kojoj bi se ljudi smijali na svaku repliku, nego komične situacije pretvarati u jake emotivne trenutke, a emocije pretvarati u komediju. Za njih je ovo "bijela" komedija, zabavna, bez pretenzija, ali dirljiva... i prva teatarska "road- komedija". Iako možda tema podsjeća na kultni film Thelma i Louise, ovdje se radi o dvije potpuno različite žene koje ni po čemu nisu spojive, ali su ujedinjene u zajedničkom bijegu. Jedna bježi iz staračkog doma, druga bježi iz kuće na kćerin osamnaesti rođendan. Kroz svoje avanture, svađe, diskusije, nesretne i sretne trenutke, ovaj posve čudesan i jedinstven duo ostvaruje prijateljstvo koje će trajati cijeli život.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2