>
Predstava - Ljubavnik
Datum od:
12.01.2019
20.00 h, Kazalište Marina Držića (Scena Bursa)
Predstava - Ljubavnik
16. ožujka 2012. premijera predstave "Ljubavnik" Harolda Pintera u režiji Lawrenca Kiirua označila je prekid od osam godina mirovanja male Scene Bursa. Za komorni, intimistički prostor odabrana je intrigantna jednočinka engleskog dramatičara Harolda Pintera u prijevodu Vladimira Gerića. Šest godina nakon premijere uspješnica se vraća na repertoar! U podjeli su Frane Perišin i Glorija Šoletić.

Ljubavnika u produkciji Kazališta Marina Držića redateljski potpisuje Lawrence Kiiru, otprije poznat dubrovačkoj publici uprizorenjem teksta Ronalda Harwooda "Na čijoj strani". Pinterov komad koji će ponovno uvesti publiku u Teatar Bursa, napisan je 1962. i prikazuje uobičajen, pomalo dosadnjikav i predvidljiv bračni život kojega supružnici mijenjaju pojavom – ljubavnika u njihovim životima.

Harold Pinter (1930.- 2008.) ovjenčan je 2005. Nobelovom nagradom za književnost, ugledni je dramatičar i kazališni redatelj, filmski scenarist, a bio je i aktivni, kontroverzni politički ljevičar. U Pinterovim djelima se osjeća utjecaj Samuela Becketta, njegova dugogodišnjeg prijatelja, a među književnim kritikama može se pročitati i misao poput one da Pinter u "svojim dramama otkriva ponor pod svakodnevnim brbljanjem i silom ulazi u zatvorene sobe terora".

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2