>
MIŠOLOVKA - VESNA PISAROVIĆ JAZZ TRIO
Datum od:
29.10.2020
Kazalište Marina Držića 20.00sati
MIŠOLOVKA - VESNA PISAROVIĆ JAZZ TRIO
Ivar Roban Križić, Krunoslav Levačić i Vesna Pisarović predstavljaju izvrnute jazz standarde, stare šlagere, te nekolicinu klasika free jazza. Glas, bas i bubnjevi pritom su sasvim dovoljni da pruže jednu zaokruženu cjelinu: vrebajući ne sentimentalne i sladunjave note, već razigrane i odvažne, često začudne, ili pak satirične, ali nadasve originalne izraze.

Put Vesne Pisarović do jazza i improvizirane glazbe nije posve uobičajen. U dobi od dvadeset godina, Vesna postaje vrlo prisutno ime u industriji popularne glazbe u Hrvatskoj, potpisujući pet komercijalnih albuma s platinastim i zlatnim nakladama, primajući brojne nagrade ne samo u Hrvatskoj već i zemljama bivše Jugoslavije, čak i natječući se za Pjesmu Eurovizije 2002. godine. Međutim, susret s glazbom free jazz umjetnika Petera Brötzmanna u jednom berlinskom klubu u potpunosti je preokrenuo njeno skustvo nakon kojeg je završila magisterij jazz izvedbe na slavnoj londonskoj školi Guildhall.

2012. godine objavljuje svoj jazz prvijenac With Suspicious Minds za renomiranog berlinskog izdavača Jazzwerkstatt. Trenutno živi i radi izmedju Berlina i Zagreba, surađujući s brojnim glazbenicima kao što su Greg Cohen, Tony Buck, Chris Abrahams, Axel Dörner, Chris Dahlgren, John Betsch, Gerhard Gschlößl, Steve Heather, Clayton Thomas, Wolfgang Schmidtke, Martin Sasse, Ulrich Gumpert, te mnogi drugi.

U Dubrovnik stiže u pratnji bubnjara Krunoslava Levačića, vrsnog pedagoga te autora udžbenika bubnjarskih tehnika. Čest je gost međunarodne jazz scene u Europi te dobitnik nagrade Status HGU za najboljeg jazz bubnjara u 1997. i najboljeg jazz i rock bubnjara u 1998. godini. Uz Pisarović i Levačića, trio "Mišolovka" zaokružuje kontrabasist Ivar Roban Križić. Stekao je magisterij iz kontrabasa na jazz akademiji u Grazu. Član je bivšeg HGM Big Banda, te Zagreb Jazz Orkestra s kojima je imao prilike surađivati s raznim imenima internacionalne jazz scene (Miguel Zenon, Luis Bonilla, Fay Claasen, Don Menza, Jim McNeely, etc.).

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2