>
SLIKE S IZLOŽBE - koncert
Datum od:
07.09.2019
Galerija Dulčić Masle Pulitika 12.00 h
SLIKE S IZLOŽBE - koncert
img_4242 img_4301 plakat_slike_s_izlozbe_2019
SLIKE S IZLOŽBE
Već tradicionalno, treću godinu zaredom u Galeriji Dulčić Masle Pulitika svake će se subote u podne, kroz rujan i listopad održavati glazbene matineje Slike s izložbe. Prva matineja je na rasporedu u subotu, 7. rujna.

Projekt Slike s izložbe pokrenula je udruga SOG u partnerstvu s Umjetničkom galerijom Dubrovnik 2017. godine, uz potporu Grada Dubrovnika i Turističke zajednice Grada Dubrovnika. Autorica koncepta je pijanistica Ivana Jelača, a projekt je osmišljen prema istoimenom ostvarenju ruskog skladatelja Modesta Musorgskog. Popularna suita, originalno pisana za klavir, predstavlja imaginarni obilazak izložbe slika i glazbom izražava doživljaje promatrača.
Projekt se provodi kao ciklus glazbenih matineja u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. Mjesto posvećeno trojici istaknutih hrvatskih slikara 20. stoljeća postaje tako i mjesto muziciranja u središtu povijesne gradske jezgre Dubrovnika. Podnevne matineje su namijenjene inozemnoj i domaćoj publici s ciljem stvaranja novih razvojnih programa u kulturnoj i turističkoj ponudi Grada, a na tragu raskoši boja mediteranskog pejsaža i stvaralaštva trojice pripadnika „dubrovačkog kolorizma", izvodi se program sastavljen od djela istaknutih hrvatskih i inozemnih skladatelja, koji je snažno obojen zvukom i ugođajem stalnog postava Galerije.

Izvođači:
Ivana Jelača, klavir
Nastasja Palčok, violončelo
Trajanje: 50 minuta

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2