>
Koncert Ive Perkušića i FADO5
Datum od:
08.06.2019
Kazalište Marina Držića, 08.06.2019 u 21.00 sati
Koncert Ive Perkušića i FADO5
Glazbeni doživljaju koji donosi portugalsku glazbu na suvremen način u kojem se stapaju Oceanija i Mediteran! Repertoar je sastavljen od nekih od najboljih fado pjesama koje su otpjevali muški fadisti. Koncertno gostovanje u KMD-u je 08. lipnja s početkom u 21h na Velikoj sceni!

Fado je glazba koja nastaje oko 1861. u Coimbri, portugalskom sveučilišnom gradu, u kojem ga prvi počinju izvoditi muškarci, a tek kasnije se razvija popularna ženska, lisabonska, varijanta koja danas poznaje varijacije na cijelom području Portugala dok se u Coimbri još uvijek čuva tradicija muških fadista.

Koncert Ive Perkušića i FADO5 užitak je jednako za domaću i inozemnu publiku koja je imala prilike slušati i gledati njihove nastupe na svim većim i važnijim kulturnim događanjima ljetnih domaćih pozornica, ali i u Lisabonu.

Portugalska gitara / Akustična gitara: Pavle Sviličić
Akustična gitara: Branko Arsekin
Bas / Akustična gitara: Tomislav Kalebić
Bubnjevi i udaraljke: Goran Grgurev
Mandolina: Ivana Kenk Kalebić

U glazbenoj pratnji akademskih glazbenika među kojima je i jedini koji svira portugalsku gitaru, Ivo Perkušić, akademski glumac i profesor talijanskog i engleskog jezika, prenosi emocije i duh koji su bliski našem mediteranskom sentimentu, u kojem izvodi i svoju autorsku glazbu poznatih hrvatskih autora Ines Prajo, Arijane Kunštek i Ivana Popeskića!

   
Info Informativni
uredi
  TIC PILE

tel. +385 20 / 312-011
 E-Mail

Svaki dan 08.00-20.00 sati


TIC GRUŽ
Subota 8.00 do 13.00
Nedjeljom i praznikom – Zatvoreno
Obala Ivana Pavla II., br. 1

tel. +385 20 417 983
email


VIŠE

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2