>
Koncert - Jedan od najboljih svjetskih trubača uz DSO u subotu u Dvoru
Datum od:
20.07.2019
21.30 h, Atrij Kneževa dvora   GLAZBENI PROGRAM 70. IGARA
Koncert - Jedan od najboljih svjetskih trubača uz DSO u subotu u Dvoru
dso_dvor franz_anton_krager_2 hardenberger_hakan_c_marco_borggreve plakat_noc_montovjerne
Dubrovački simfonijski orkestar

Franz Anton Krager, dirigent

Håkan Hardenberger, truba

Glazbeni program jubilarnih 70. Igara nastavlja Dubrovački simfonijski orkestar s virtuoznim trubačem Håkanom Hardenbergerom pod ravnanjem dirigenta Franza Antona Kragera, u subotu, 20. srpnja u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora. Na programu je filmska glazba Aarona Coplanda, Koncert za turbu u E-duru Johanna Nepomuka Hummela, Ljetna večer Zoltána Kodálya, Couperinov grob Mauricea Ravela te Svečanost Usamljene zvijezde, suita od pet skladbi u obradi Roberta Nelsona, posvećena Teksasu.

Dubrovački simfonijski orkestar jedan je od nositelja glazbenog dijela programa Igara te važan dio bogatog i raznolikog kulturnog nasljeđa Dubrovnika i Hrvatske. Njegovi članovi su akademski glazbenici koji su znanje stjecali uglavnom na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, ali i diljem svijeta. Orkestar surađuje s brojnim priznatim svjetskim umjetnicima, a mnoge od tih suradnji ostvarene su upravo na Dubrovačkim ljetnim igrama tijekom desetljeća. Ovog puta, pridružuje im se švedski trubač Håkan Hardenberger, poznat po svojim izuzetnim izvedbama koje su ga, uz inovativnost i virtuoznost, dovele na mjesto jednog od vodećih svjetskih solista. Tijekom bogate glazbene karijere svirao je s najvećim svjetskim orkestrima: Njujorškom i Bečkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom Švedskog radija, Berlinskom filharmonijom i Londonskim simfonijskim orkestrom, a u dvorani koja ugošćuje samo izuzetne svjetske izvođače, Carneige Hall, nastupio je s Bostonskim simfonijskim orkestrom. Brojni istaknuti autori kao što su Harrison Birtwistle, Brett Dean i Hans Werner napisali su djela upravo za njega. Koncertom u atriju Kneževa dvora upravljat će američki dirigent Franz Anton Krager koji vrsno ravna najvećim svjetskim orkestrima u najznačajnijim svjetskim dvoranama – u Kennedyjevu centru u Washingtonu, Gewandhausu u Leipzigu, moskovskoj Državnoj palači Kremlj, sidnejskoj Operi i drugima.

Drugi festivalski koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra na programu je 12. kolovoza u Dvoru, kad će nastupiti pod ravnanjem maestra Iva Lipanovića uz violinisticu Katarinu Kutnar te praizvesti kompoziciju Ciklus.mp3 za gudače Ivana Violića. Na programu su i Violinski koncert Čajkovskog te Beethovenova Eroica.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2