>
Koncert - Njemački vokalni ansambl Singer Pur
Datum od:
14.06.2018
21.00 h, Ljetnikovac Bunić Kaboga
Koncert - Njemački vokalni ansambl Singer Pur
U suradnji Dubrovačkih ljetnih igara i zaklade Caboga Stiftung njemački vokalni ansambl Singer Pur gostuje u Dubrovniku u četvrtak, 14. lipnja, kada će s početkom u 21 sat održati koncert u ljetnikovcu Bunić Kaboga. Ulaz je besplatan, ali je gratis ulaznice potrebno ranije preuzeti na blagajni Igara.

U repertoaru ovog njemačkog ansambla ne postoje stilska ograničenja. Njihovi programi uključuju sve što se može izvesti glasom od srednjovjekovne do avangardne glazbe, pregršt novih skladbi i aranžmana pisanih za njih te razne oblike improvizacije. Program koji će ansambl izvesti za dubrovačku publiku nosi naziv Sumer is icumen in, odnosno Ljeto je stiglo, a uključuje vokalne kompozicije od 15. pa sve do 20. stoljeća. Težnja da a cappella pjevanje učine svojim životnim fokusom razvila se već u školi pa je, ubrzo nakon odlaska iz slavnog dječačkog zbora Regensburger Domspatzen, pet bivših članova ostvarilo svoj san i osnovalo Singer Pur 1991. godine. Sretna ljubavna veza je u njihove redove dovela sopran, a ubrzo nakon toga ovaj sekstet s neuobičajenom kombinacijom glasova (sopran, tri tenora, bariton i bas) osvojio je prvu nagradu na njemačkom nacionalnom natjecanju Deutscher Musikwettbewerb, a godinu kasnije prestižni Grand Prix za vokalne ansamble na međunarodnom Tampere Music Festivalu u Finskoj, što ih je lansiralo prema statusu vodeće vokalne skupine njemačkog govornog područja. Uskoro su pojavljivanjem na televiziji i radiju, snimanjima nosača zvuka i pozivima na najveće festivale i koncerte u gotovo 60 zemalja ostvarili međunarodnu karijeru.

U suradnji s javnim gradskim prijevoznikom Libertas Dubrovnik organiziran je prijevoz do ljetnikovca Bunić Kaboga, autobusom koji polazi u 20:30 sati s Pila, a zaustavlja se i na autobusnoj stanici u Vukovarskoj ulici. Povratak je odmah po završetku koncerta.

Ulaz je besplatan, no zbog ograničenog broja sjedećih mjesta gratis ulaznice je potrebno ranije preuzeti na blagajni Dubrovačkih ljetnih igara u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1) koja je otvorena radnim danima, od ponedjeljka do petka, od 10 do 18 sati.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2