>
Koncert - Tereza Kesovija
Datum od:
30.07.2018
21.30 h, Taraca tvrđave Revelin
Koncert - Tereza Kesovija
Nakon nedavnog briljantnog i vrlo emotivnog koncerta u hramu hrvatske glazbe, KD V. Lisinski u Zagrebu, kojim je Tereza Kesovija obilježila 60 godina glazbene karijere, pod istom producentskom palicom Paule i Đela jr. Jusića, ova velika umjetnica priredit će glazbenu koncertnu čaroliju i u svom Gradu. Na prekrasnoj taraci tvrđave Revelin sa impozantnim pogledom na cijeli Grad, Tereza će 30.07.2018. g. održati koncert pod nazivom "To sam ja" čime će objediniti sve najznačajnije glazbene trenutke i pjesme koje su je obilježile, a s kojima je promovirala hrvatsku glazbu u cijelom svijetu.
Prije točno 60 godina, sad već daleke 1958. godine, Tereza je kao mlada talentirana djevojka svoj glazbeni put započela iz Dubrovnika, a ta veza i ljubav sa Dubrovnikom traje i danas.
Već punih 60 godina Tereza diljem svijeta promovira hrvatsku glazbu, ali i rodne Konavle, te Dubrovnik, grad u kojem je provela djetinjstvo, odrastanje i svoje prve glazbene korake, nikad nije zaboravila istaknuti.
Njen glazbeni put bio je vrlo dinamičan, a njen glas osvajao je kako domaću tako i inozemnu scenu. I kad čovjek pomisli da se o Terezi sve zna, ova umjetnica nas redovito iznenadi nečim novim, drugačijim. A opet toliko nalik njoj i njenom izričaju.
Tereza često zna reći da je scena i glazba njen život i njena najveća radost. Publika to prepoznaje i zato joj je njena publika vjerna od prvog dana. Vole je slušati ljudi kako starije tako i mladje generacije. Njena vrhunska i neponovljiva interpretacija je nešto što plijeni, nešto što će zadiviti svakoga kad sluša njene izvedbe. Ona je jednostavno pjevač kojem se vjeruje. Iz njene interpretacije osim sjajnog i kvalitetnog vokala, pršti emocija i nezaustavljiva energija. U njenoj interpretaciji na bilo kojem jeziku svijeta, prepoznaje se i radost, i tuga, optimizam i nepresušna energija.
Mnoge pjesme napisane za Terezu od strane najeminentnijih glazbenika i pjesnika, danas su evergreeni. Spoj sjajnih autora i Terezinih interpretacija, stvorio je impozantnu brojku velikih hitova koji će se još dugo pamtiti i pjevati.
A pjevat će se 30.07.2018. i u Dubrovniku. Pjevat će s Terezom brojna publika bezvremenske hitove ove velike umjetnice. Bit će to jedan vremeplov svega onoga što je obilježilo Terezinu glazbenu karijeru. A toga zaista ima jako puno. I naravno da neće stati sve u dvosatni koncertni spektakl. Zapravo bi i cijeli jedan dan od 24 sata bio premalo da obuhvati sve. Zato će se pomno biranim repertoarom prirediti prava glazbena poslastica za sve štovatelje Tereze i njenog glazbenog opusa. Prisjetit ćemo se njenih prvih velikih hitova, pjesama koje su danas nezaobilazne glazbene teme. Ne smijemo izostaviti ni Terezin glazbeni opus na francuskom jeziku, suradnju s velikim francuskim glazbenim imenima.
Bit će to svakako koncert o kojem će se još dugo pričati. Koncert kakav jedna ovakva umjetnica zaslužuje. A zaslužuje ga i njena publika i njen Grad. Uostalom, jubilej od 60 godina neprekidnog rada, preko 1.000 snimljenih pjesama, preko 50 objavljenih albuma, inozemna karijera, glas koji osvaja punih 60 godina istim žarom na sceni, to je ona posebna vrsta umjetnika koja je velikim slovima upisana na glazbenom estradnom nebu.
Koncertni spektakl objedinit će uz pratnju vrhunskih glazbenika sve najznačajnije glazbene trenutke i pjesme koje su obilježile ovu divu, s kojima je hrvatsku glazbu promovirala po cijelom svijetu, a svoj bogati glazbeni izričaj, nepresušna energija, ali i svesrdno odazivanje na sve humanitarne akcije diljem Hrvatske, a posebno u periodu agresorskog napada na našu zemlju i Dubrovnik, dovoljno govore o njoj i kao umjetnici i kao čovjeku.
Kad govorimo o nagradama, teško je uopće definirati broj. Samo na Splitskom festivalu ukupno je osvojila deset prvih nagrada žirija i publike, te na Zagrebfestu ukupno sedam pobjeda što ju čini jednom od najnagrađivanijih pjevačica ovih prostora.
Tereza – "To sam ja" 30.07.2018., taraca tvrđave Revelin - to ćemo biti svi mi s ovom velikom umjetnicom uživajući u njenim bezvremenskim interpretacijama.

LINK ZA ULAZNICE
https://www.ulaznice.hr/web/event/38/6224

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2