>
Koncert povodom 95. obljetnice smrti Dore Pejačević
Datum od:
21.02.2018
20.00 h, Čitaonica Narodne knjižnice Grad (Saloča od zrcala)
Koncert povodom 95. obljetnice smrti Dore Pejačević
U 2018. godini navršava se 95. godina smrti Dore Pejačević, jedne od najistaknutijih hrvatskih skladateljica. Tom je prigodom osmišljen projekt pod nazivom Žene u glazbi koji idejno polazi od značajnih glazbenica i skladateljica: Marie Theresie von Paradis, Clare Schumann, Fanny Mendelssohn i Dore Pejačević, čija će djela na koncertima izvoditi violinistica Đana Kahriman i pijanistica Ivana Jelača. Uz koncerte će biti izložena popratna izložba koja tematizira javno djelovanje žena na glazbenoj sceni, prateći profesionalne i životne puteve istaknutih glazbenica skladateljica čija je vrijednost bila rijetko priznata. Usprkos brojnim ograničenjima, neke su se žene ipak uspjele afirmirati u svijetu profesionalne umjetnosti. Bile su inspiracija suvremenicima, čak i kad su predstavljale potencijalnu prijetnju društvu.

Koncert će se pred dubrovačkom publikom, nakon Našica i Zagreba, održati u srijedu 21. veljače u Čitaonici Narodne knjižnice Grad (Saloča od zrcala) s početkom u 20 sati. Ulaz je slobodan.

Program realizira udruga Sve ostalo je glazba u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, a dvodnevni program pod nazivom „Kontesa Dora knjižnici u pohode" započinje u utorak, 20. veljače u 19 sati predavanjem „Što je čitala Dora?" dr. sc. Dinka Župana.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2