>
Dubrovački božićni koncert
Datum od:
22.12.2017
20.00 h, Hotel Valamar Lacroma
Dubrovački božićni koncert
Dubrovački simfonijski orkestar, Marc Tardue, Đelo Jusić, Đani Stipaničev, Stijepo Gleđ Markos, Marija Kuhar Šoša, Maja Grgić, klape Ragusa, Subrenum i Kaše te Dapal band koncertiraju zajedno u petak, 22. prosinca s početkom u 20 sati u Hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Luži.
Božićnu atmosferu 4. Dubrovačkog zimskog festivala upotpunit će poseban glazbeni događaj. Riječ je o Dubrovačkom božićnom koncertu koji za građane priprema Dubrovački simfonijski orkestar u suradnji s Gradom Dubrovnikom i grupacijom Valamar. Dubrovački božićni koncert održat će se u petak, 22. prosinca u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik s početkom u 20 sati.
Američki dirigent talijansko-francuskih korijena, Marc Tardue, međunarodno je priznati dirigent koji je ravnao vodećim svjetskim orkestrima, a za svoj rad dodjeljivana su mu prestižna priznanja poput titule Chevalier des Arts et Lettres od strane francuske vlade, jedno od najvećih umjetničkih priznanja u Portugalu - Medalja za zasluge u kulturi i brojne druge. Također, orkestrom će ravnati i dubrovački skladatelj, dirigent i autor niza poznatih pjesama, Đelo Jusić, koji je uz brojna priznanja, nedavno postao i član Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti.
Orkestru će se pridružiti poznati izvođači: tenori Đani Stipaničev i Stijepo Gleđ Markos te nagrađivana sopranistica Marija Kuhar Šoša koju je dubrovačka publika imala priliku čuti ove godine u izvedbi opere Orlando na 68. Dubrovačkim ljetnim igrama, potom poznata jazz vokalistica, Dubrovkinja Maja Grgić, tri klape koje ove godine slave svoje velike obljetnice: Ragusa, Subrenum i Kaše te mladi lapadski rockeri – Dapal band, a čitav program obogatit će crtice o Božiću u Gradu povjesničarke umjetnosti Maje Nodari.
Skladbe koju su orkestar i izvođači priredili za dubrovačku publiku, svima su dobro znane, pa će se tako na programu naći poznate domaće božićne pjesme poput Bijeli Božić, Božić u Gradu, Kolenda iz Rijeke dubrovačke, zatim Ave Maria, Tiha noć, Radujte se narodi, Narodi nam se Kralj nebeski, ali i obrade popularnih zvukova Merry Christmas Everyone, Santa Baby, Hallelujah i brojne druge. Na konferenciji za medije dubrovački tenor Stijepo Gleđ Markos otpjevao je Ave Mariu pruživši tako okupljenima djelić atmosfere koja će uslijediti na velikom koncertu u petak.
Ulaznice po cijenama od 50 i 70 kuna dostupne su u uredu Dubrovačkog simfonijskog orkestra (Slanica - Revelin) od 9 do 14 sati te u Luži, središnjem informativnom centru Dubrovačkog zimskog festivala. Broj telefona Dubrovačkog simfonijskog orkestra za informacije i rezervacije je 417 110.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2