>
Drive in kino Parking Radeljević - danas na programu
Datum od:
28.12.2020
Parkiralište Radeljević - Drive in kino 18.00 i 20.00sati
Drive in kino Parking Radeljević - danas na programu
212201413_25_44_houseofmagichrmanje500x719 71tescmjubl_sl1500_500x760
KUĆA VELIKOG MAĐIONIČARA 18.00sati

Tražeći utočište od nevremena, napušteni mladi mačak Munja ušulja se u tajanstveni dvorac u vlasništvu umirovljenog mađioničara. Mađioničar ga prihvati i Munja se vrlo brzo prilagodi novoj sredini i novim ukućanima. Međutim, kad mađioničar Lawrence nenadano završi u bolnici, njegov nećak ga pokuša izigrati i prodati kuću. Tada Munja i njegovi novi prijatelji koriste sve trikove kako bi zaštitili mađioničara i spasili svoj tajanstveni dvorac od prodaje.

ČUDO U 34. ULICI 20.00sati

Ovjenčana Oscarima u kategorijama najbolje muške sporedne uloge (Edmund Gwenn), najuspjelijeg scenarija i najbolje izvorne priče, te nagrađena Zlatnim globusima također za najbolji scenarij i najbolju mušku sporednu ulogu, ova fantastična drama autora scenarija i redatelja Georgea Seatona (Junior Miss, Profesoričin ljubimac, Kuka, 36 sati, Aerodrom), koji je za svoj rad dva puta osvajao Oscara, emotivno je, dirljivo, vrlo šarmantno i zabavno ostvarenje, idealan božićni film za cijelu obitelj.

New York za vrijeme Adventa dok grad obilježava Dan zahvalnosti i priprema se za skoru proslavu Božića… Kad vidi da unajmljeni Djed Božićnjak posrće od alkohola, ambicioznoj se Doris Walker (M. O´Hara) učini da je sve propalo. Ona je organizatorica proslave Dana zahvalnosti i božićnih događanja u njujorškoj robnoj kući Macy´s, energična mlada žena koja pijanom djedici mora hitno pronaći zamjenu. Slučajno odabere Krisa Kringlea (E. Gwenn), simpatičnog starca duge bijele brade koji se odmah svidi njezinoj kćerkici Susan (N. Wood), i kojem odijelo Djeda Božićnjaka stoji kao saliveno. Kris ubrzo počne tjerati kupce pričom o previsokim cijenama i tvrdnjom da je on pravi Djed Mraz, čime isprva izazove nezadovoljstvo Dorisina šefa Juliana Shellhammera (P. Tonge). Međutim, on ubrzo shvati da Kringle na taj način dodatno privlači kupce, te time iritira njegove konkurente. Ipak, da bi svi propisi bili zadovoljeni, Doris i Shellhammer odluče djedicu poslati na pregled psihijatru Granvilleu Sawyeru (P. Hall). Grenvillea razljute Kringleova podbadanja i optimizam, zbog čega starca odluči tužiti zbog prijevare. A od tužbe da je poludjeli prevarant Kringlea je spreman obraniti šarmantni odvjetnik Fred Gailey (J. Payne), koji se već sprijateljio sa Susan…

Priča Valentine Davies (Priča o Glennu Milleru, Priča o Bennyju Goodmanu) obiluje slikovitim karakterima i duhovitim detaljima, a autori gledateljima baš kao i svojim protagonistima postavljaju pitanje vjeruju li uistinu u Djeda Božićnjaka. U glavnoj ulozi je M. O´Hara (Krčma Jamaica, Crni labud, Rio Grande, Gospođica Miniver), a njezini su partneri J. Payne (Sentimentalno putovanje, Kansas City Confidential, serija U dimu baruta) i E. Gwenn (Strani dopisnik, Vrag i gospođica Jones, Lassie se vraća kući), a u jednoj od svojih prvih filmskih uloga pojavljuje se i kasnije slavna N. Wood (Duh i gospođa Muir, Buntovnik bez razloga, Sjaj u travi, Priča sa zapadne strane), tri puta nominirana za Oscara. Filmsku fotografiju potpisuje Charles G. Clarke (Tarzanov sin, Sjena sumnje, Povratak u gradić Peyton), a glazbu Ciryl J. Mockridge (Moja draga Clementina, Rijeka bez povratka, Autobusna stanica, Donovanov greben). Godine 1994. snimljena je i nova verzija u režiji Lesa Mayfielda.

Pravila za drive in kino:

U „auto-izolaciji“ mogu  biti dvije osobe, a kapacitet gledališta je 35 automobila po projekciji raspoređenih tako da je izlazak s parkinga omogućen u svakom trenutku. S obzirom na hladna vremena, posjetitelji ne moraju brinuti da će zbog zvuka filma morati držati otvorene prozore jer će njega moći pratiti putem svojih radijskih prijemnika u automobilu koji će biti prilagođen privremenoj radijskoj frekvenciji.

Iako će se ulaznice mogu kupiti i na samoj lokaciji, iz Kinematografa Dubrovnik upućuju molbu sugrađanima da zbog svoje, ali i tuđe zdravstvene sigurnosti ulaznice, ako su u mogućnosti, kupuju putem internetske stranice www.ulaznice.hr.




Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2