>
Virtualna izložba Dubrovačkih knjižnica „Ivo Vojnović: Pisma Emki“
Datum od:
02.12.2020
Virtualna izložba Dubrovačkih knjižnica „Ivo Vojnović: Pisma Emki“
nica_1 screenshot_1 screenshot_2
Dubrovačke knjižnice ponosno objavljuju kako je virtualna izložba „Ivo Vojnović: Pisma Emki" od  1. prosinca 2020., dostupna na platformi Google Cultural Institute na sljedećim poveznicama:

https://artsandculture.google.com/story/7gXRssp3s38g0Q (hrvatski)
https://artsandculture.google.com/story/7gXRssp3s38g0Q?curator=true&hl=en (engleski)

Radi se o izboru iz Vojnovićeve prepiske s gospođom Emkom Krstelj, njegovom dugogodišnjom prijateljicom. Bračni par Krstelj spadao je u krug Vojnovićevih najbližih prijatelja još od 1915. kad su se Ivo Vojnović i Ivo Krstelj sprijateljili u šibenskom zatvoru igrajući tresetu. Emka je sačuvala sva Vojnovićeva pisma, dok se njezina pisma Ivu nažalost nisu sačuvala. Zbirka korespondencije Iva Vojnovića broji ukupno 44 pisma, 42 dopisnice, 16 posjetnica, 11 fotografija, 8 cedulja, 2 brzojava, 2 tiskanice i jednu javnu zahvalu. Ova kolekcija privatnih pisama, razglednica i fotografija čuva se u Zbirci korespondencije Znanstvene knjižnice Dubrovnik već gotovo 80 godina.

U suradnji s Google Cultural Institutom Dubrovačke knjižnice odlučile su prezentirati dio te iznimno zanimljive zbirke u prvom redu mlađim generacijama, kao i međunarodnoj javnosti koja nije upoznata s likom i djelom Iva Vojnovića.

- Sigurni smo kako će i naši članovi i sugrađani otkriti ponešto nepoznato o životu Iva Vojnovića – poručuju iz Dubrovačkih knjižnica.

Izložbu su realizirali: voditeljica Znanstvene knjižnice Paula Raguž, restaurator Robert Kralj, informatičari Marijana Krilanović i Vlaho Bazdan.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2