>
Predstavljanje zbirke pjesama Josipa Škerlja uz popratnu izložbu
Datum od:
09.11.2020
Saloča od zrcala Narodne knjižnice Grad 19.00sati
Predstavljanje zbirke pjesama Josipa Škerlja uz popratnu izložbu
U sklopu Mjeseca hrvatske knjige koji se ove godine održava pod motom Razlistaj se u ponedjeljak, 9. studenoga 2020., u organizaciji Dubrovačkih knjižnica upriličit će se predstavljanje knjige akademskog slikara i književnika Josipa Škerlja pod naslovom "Pjesme u prozi". Ovo događanje bit će održano u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad s početkom u 19 sati, a uz predstavljanje knjige otvorit će se i nesvakidašnja izložba Škerljevih knjižnih izdanja, plakata, ilustracija, grafičko-pjesničkih mapa i drugih tiskovina u prizemlju Narodne knjižnice.

Knjigu će uz autora predstaviti: autorica pogovora doc. dr. sc. Katja Bakija, urednik knjige Marin Ivanović, književnica Džemila Bukovica i akademski glumac Boris Matić.

- Škerljeve pjesme u prozi karakterizira stilsko bogatstvo izraza, kolokvijalnost uz poneke vulgarizme, igra riječima, stilski obilježen red riječi, retorička pitanja, česta opkoračenja koja pridonose ritmičnosti i muzikalnosti pjesničkog jezika. Ma koliko to oksimoronski zvučalo, Škerlj nam pripovijeda/ispovijeda u svojim proznim pjesmama svoj odnos sa sobom i svijetom oko sebe i Gradom u kojem živi, s kojim se poistovjećuje i ogleda kao u zrcalu – napisala je u pogovoru knjige doc. dr. sc. Katja Bakija.

Izložba Škerljevih radova ostaje otvorena do 4. prosinca 2020. u prizemlju Narodne knjižnice Grad.

Zbog ograničenog broja posjetitelja, a u skladu s epidemiološkim mjerama i preporukama, za dolazak na ovo događanje potrebno se prijaviti mailom na [email protected] ili na broj telefona 441 – 986.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2