>
Umjetnik gost u postavu muzeja - Ivana Pegan Baće
Datum od:
23.12.2019
Datum do:
20.01.2020
Tko si?

Umjetnik gost u postavu muzeja

23. prosinca 2019. – 20. siječnja 2020.

Umjetnik gost u postavu muzeja - Ivana Pegan Baće
Multimedijalnim radom Tko si?, kojeg čine jedan audio i dva video rada te jedan poetski objekt, Ivana Pegan Baće ulazi u prostore Dubrovačkih muzeja: Kulturno-povijesnog u Kneževom dvoru, Pomorskog u tvrđavi sv. Ivana, Etnografskog u žitnici „Rupe" te Prirodoslovnog muzeja. Intimističke radove postavlja u suodnos sa zatečenom situacijom zasićenom povijesnim slojevima, muzejskim predmetima i njihovim interpretacijama. Koncepcija je jednostavna: postaviti svaki rad na drugom mjestu, odnosno u drugom muzeju, "ubaciti se" na mjesto onoga čega nema ili što je posuđeno, prepušteno, dato nekom, poslano na popravak, oporavak, po novi život ili je iz nekog drugog razloga negdje drugdje, što je ujedno i osnovna tema izloženih radova.
Radi se o prvom gostovanju suvremenog umjetnika koji intervenira u zadane postave Dubrovačkih muzeja, otvarajući pitanja mogućnosti dijaloga između tradicionalnog i suvremenog, privatnog i javnog, muzeološkog principa aktualizacije muzejskih zbirki te razvoja publike.
Projekt je podržan sredstvima Grada Dubrovnika.
Ivana Pegan Baće diplomirala je 1996. na kiparskom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Članica je HZSU, HDLUDU i ARL. Od 1998. živi i radi u Dubrovniku.
U svom radu koristi jezik, pismo, govor i glas izražavajući se u medijima umjetničke knjige, poetskih objekata te audio i video radova. Kako kroz dnevničke zapise, fragmentarne tekstove, poeziju, kratke priče i gramatičke pitalice tako i kroz vizualne i zvučne radove (spoken word) vlastitim glasom ispituje načine na koje se subjekt konstituira, usredotočujući se na emocionalni, mentalni i glasovni potencijal prekoračivanja društvenih konvencija i ustaljenih granica.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2