>
Izložba britanskog umjetnika Bari Goddarda - Midsummer Scene
Datum od:
01.07.2017
Datum do:
07.07.2017
Palaca Sponza
Izložba britanskog umjetnika Bari Goddarda - Midsummer Scene
Hrvatska, Dubrovnik i Midsummer Scene festival kakve još nismo vidjeli. Ovim bismo riječima mogli opisati novu izložbu britanskog umjetnika Bari Goddarda. Fotografije snimljene prošlog ljeta u Dubrovniku zaista oduzimaju dah. Izložba 'From Illyria to Elsinore', koja predstavlja kazališni Midsummer Scene festival te Dubrovnik, bit će izložena u palači Sponza od 1. do 7. srpnja.
Zanimljive fotografije svjedoče o povezanosti umjetnika s ljepotama Dubrovnika. Daju prikaz najatraktivnijih scena Midsummer Scene festivala tijekom prošle sezone, a zabilježene su prilikom izvođenja Shakespearove tragedije Hamlet. Ljepote povijesnih dubrovačkih lokacija viđene očima Bari Goddarda imaju novi sjaj i gledamo ih iz potpuno drugačijeg kuta.
Bari Goddard rođen je u Walesu gdje je započeo glazbenu karijeru u art rock sastavu Blaue Reiter. Bari, posljednjih 15 godina, radi i izlaže fotografije pod pseudonimom G O D Photography. Njegov rad obuhvaća izradu filmova, fotografija, ali i slikarstvo i glazbu. Njegov fotografski rad koketira od zanimljivih portreta poznatih britanskih glumica do provokativne avantgarde. Glazbeni rad nastavlja u Londonu, surađujući s Stevijem Maguireom iz Eurytmicsa. Nakon svjetske turneje sa Jimmy Somervilleom Bari se povlači s glazbene scene i posvećuje se slikanju i fotografiji.
Festival Midsummer Scene, jedini hrvatski kazališni festival na engleskom jeziku, ovog se ljeta održava na tvrđavi Lovrjenac od 24. lipnja do 5. srpnja. Festival na programu premijerno prikazuje San Ivanjske noći, jednu od najpoznatijih Shakespearovih komedija koju će ovog ljeta izvesti jedinstvena glumačka postava u kojoj su između ostalih Japanka, Indijka, Hrvat, Englezi i glumica afričkog porijekla. Festival je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2