>
Nastup Folklornog ansambla Koprivnica
Datum od:
15.09.2019
Ispred katedrale u 11.30 sati
Nastup Folklornog ansambla Koprivnica
Folklorni ansambl Koprivnica je 38 godina kontinuirano prisutan na kulturnoj sceni grada Koprivnice. Odgaja mlade plesače, pjevače i svirače te im ukazuje na važnost očuvanja naše tradicije i identiteta. Najljepši je ambasador kulture Koprivnice, Koprivničko - križevačke županije i Lijepe naše. Na svom repertoaru ima niz koreografija Podravine, a također njeguju i etno baštinu drugih krajeva Hrvatske. U Ansamblu djeluje stotinjak mladih ljudi, entuzijasta, koji svoje slobodno vrijeme poklanjaju očuvanju naše tradicije i čuvanju od zaborava svega onoga što su nam naši preci ostavili u naslijeđe. U tih 38 godina Ansambl je svojim radom ušao u sam vrh folklornog amaterizma Hrvatske i svojim uspjesima osigurao mjesto među najboljim Folklornim ansamblima.
Nastupali su na mnogim smotrama, festivalima i pozornicama širom Hrvatske, na nizu festivala u Europi, te na festivalu u Americi.
Nosioci su i organizatori značajnijih kulturnih projekata u Gradu Koprivnici i u Koprivničko – križevačkoj županiji:
- Susreti dječjih folklornih grupa „U bakinom krilu"
- Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje"
U Koprivničko - križevačkoj županiji su pokrenuli projekt Maturanti i hrvatsko salonsko kolo kojim i danas svoj ispit zrelosti mladi u Koprivnici i Križevcima obilježavaju plesom tog starog hrvatskog plesa.
Dobitnici su nekoliko nagrada za koreografiju na Festivalima folklorne koreografije, Koprivnica 2010. - 3.mjesto, Kostrena 2012. - 1. mjesto, Križevci 2015. - 3. mjesto.
Već niz godina predstavnici su Koprivničko - križevačke županije na Državnim susretima folklornih ansambala u Čakovcu. Dječja folklorna skupina FA Koprivnica također je svojom kvalitetom istaknuta na folklornoj sceni, te su na 14. Festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini osvojili 1. mjesto. Dobitnici su nagrade Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskog sabora kulture za rad na očuvanju i njegovanju hrvatske folklorne baštine i kulture.
Umjetnički voditelj FA Koprivnica: Nada Šešić, dr.med.dent.
Plesni voditelj: Nina Šešić Mežnarić, mag.anthrop.
Voditelj violinističko - tamburaškog sastava: Mihael Kivač, prof.
Vokalni voditelj: Ivan Martinčević, gl.pedagog

kontakt: [email protected]
Nada Šešić, predsjednica i umjetnička voditeljica: [email protected]

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2