>
„NA NERETVU MISEČINA PALA“
Datum od:
18.05.2019
Nastup HKUD "Radost" 18. svibnja 2019 10.30 ispred crkve Svetog Vlaha
„NA NERETVU MISEČINA PALA“
HKUD „RADOST" iz SELA prvi put u povijesti spominje se još davne 1922. godine, kao pjevačko-tamburaško društvo „RADOST". Kasnije kraće djelovanje zabilježeno je 1951. – 1953. godine, dok kontinuirani rad današnje društvo bilježi od 1981. godine, a kroz razne sekcije društva prošlo je više od 300 članova različite životne dobi.
Trenutno broji 48 članova svih uzrasta, a njeguje isključivo izvorni folklor. U svojim koreografijama najčešće obrađuje običaje (radne i svečane), s posebnim pristupom pučkom crkvenom pjevanju.
U 37. godina neprekidnog rada nastupilo je na svim važnim smotrama u Hrvatskoj (Đakovo, Vinkovci, Sl. Brod, Metković, Ogulin, Gospić, Otočac, Bjelovar, MSF Zagreb......i dr.), a bilježi i nastupe u inozemstvu BiH i Njemačka. Redovito zauzima istaknuto mjesto među izvornim folklornim skupinama, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou.
Pjevačka skupina povremeno nastupa i samostalno, a najčešće izvodi izvorne pučke pjesme ili pak stare crkvene napjeve
Svi članovi nastupaju u originalnim izvornim nošnjama od kojih su neke starije od sto godina, što je neprocjenjiva vrijednost obiteljskog i društvenog kulturnog nasljeđa.
Za svoj rad na očuvanju tradicije dobili smo više priznanja, kao i za naše narodne nošnje, gdje smo imali najljepšu hrvaticu u narodnoj nošnji, kao i dvije prve pratilje.
To je dokaz kvalitetnog rada u društvu, i sada imamo priliku da se predstavi naša Županija na najbolji mogući način, pjesmom, plesom i tradicijom.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2