>
Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Dinara“ Livno
Datum od:
11.05.2019
11.05.2019. ispred crkve sv. Vlaha u 19:00h
Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Dinara“ Livno

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Dinara“ Livno iz Livna, jedno je od starijih, gradskih, kulturno umjetničkih društava na prostoru BiH, a ujedno i najstarije na prostoru HBŽ županije, osnovano davne 1895. godine

Društvo danas okuplja oko 100-injak članova od kojih je najviše mladih ljudi, najrazličitijih interesa, područja obrazovanja, ali sa zajedničkim nazivnikom ljubavi prema pjesmi, svirci, igri i plesu, organiziranih u sljedeće sekcije: Gradske limene glazbe, Ženske vokalne skupine, Gradskog harmonikaškog orkestra i Kazališne scene „Cleuna“.

Zahvaljujući kvaliteti svojih nastupa ostvarena su gostovanja i prijateljstva diljem države BiH, pa i susjednih zemalja od kojih ćemo istaknuti gostovanje Gradske limene glazbe na Međunarodnom karnevalu Carnaval d'Albi koji se održao u gradu Albiju u Francuskoj od 07-09.03.2014. godine, kao i sudjelovanje na međunardnoj glazbeno plesnoj turneji Paris 2015., koja se održala od 12-19.05.2015. godinu u nekoliko gradova sjeverne Francuske.

Od mnogobrojnih nagrada i priznanja valja spomenuti i 2. osvojeno mjesto na Europskom prvenstvu mažoretkinja u Pragu 1999. godine, kao i osvojeno 1. mjesto u kategoriji B. Gradskog harmonikaškog orkestra na Međunarodnom natjecanju harmonike Bela pl. Panthy u S. Brodu 2012. godine, kao i 3. osvojeno mjesto na Međunarodnom natjecanju harmonikaških orkestara u Puli 2014. godine, kao i 2. osvojeno mjesto na istom natjecanju 2016. godine, te 1. Osvojeno mjesto na međunarodnom natjecanju harmonike Bela pl Panthy, Slavnonski Brod 2017 godine I Grand Prix nagrada Slavnonskog Broda.

Sve naše sekcije su nezaobilazan dio programa održavanja važnijih svečanosti i obljetnica koje se održavanju u našem gradu i okolici, a društvo je u 2015. godini, godini kada je proslavljena 120- godišnjica društva, bilo dobitnik i Povelje Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Predsjednik HKUD-a „Dinara“ Livno je gosp. Saša Grabovac, a Tajnik HKUD-a „Dinara“ Livno je gosp. Danko Rimac.

Unutar društva djeluje i interna mala glazbena škola za puhačke instrumente, gdje polaznici savladavaju najosnovnije metode sviranja, a po završetku škole, uspješni polaznici postaju članovi gradske limene glazbe.


Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2