>
Peta sezona festivala Midsummer Scene
Datum od:
20.06.2018
Datum do:
04.07.2018
20. lipanj - 4. srpanj 2018.
Peta sezona festivala Midsummer Scene
Midsummer Scene obilježava svoju petu sezonu i, osim glavne produkcije koja se već tradicionalno postavlja na Lovrjencu, organizatori nude bogat dodatni program.
Glavna festivalska produkcija bit će San ivanjske noći u režiji Helen Tennison. Nakon velikog uspjeha prošle sezone, predstava se vraća na festival i ove godine. Ova komedija ujedno je otvorila Midsummer Scene u njegovoj prvoj sezoni i stoga ima posebno značenje za Festival.
Dodatni program dovodi dva veoma različita pristupa Shakespeareu. Nagrađivana predstava Henrik V. (čovjek i vladar) u režiji Philipa Parra i izvedbi Bretta Browna propituje Shakespearovu najdomoljubniju dramu. H(2)O je predstava koju su, nadahnuti Hamletom, osmislili Anna Rakowska i Piotr Misztella koji je ujedno i izvode. Ovo je bilingualna predstava koja kombinira Shakespearea i fizički teatar i u Dubrovnik dolazi iz kazališta Teatr Stefa Otwarta u Wroclawu. Koncert pet sezona u izvođenju Dubrovačkog simfonijskog orkestra, nadahnut je Shakespeareom i uključuje uvertiru iz Oberona C. M. Webera, izbor iz Sna ivanjske noći F. B. Mendelssohna i koncertnu suitu broj 1 iz Priče sa zapadne strane L. Bernsteina. Dva barda – Držić i Shakespeare u režiji Filipa Krenusa i izvođenju festivalskog ansambla, postavit će prizore iz najglasovitije Držićeve komedije Dundo Maroje. Kako je Marin Držić naš najveći renesansni komediograf, a ujedno je i Shakespearov prethodnik, večer uključuje i sonete te glazbu nadahnutu Shakespeareom u izvođenju Gudačkog kvarteta Dubrovačkog simfonijskog orkestra i sopranistice Andree Marić.  

www.midsummer-scene.com
e-mail: info@midsummer-scene.com
   
Info Informativni
uredi
  Pile Brsalje 5
T 020 / 312-011 E-Mail
Radno vrijeme:
pon - ned: 08:00 - 21:00h


Gruž Obala I. Pavla II, 1
T 020 / 417-983 E-Mail
Radno vrijeme:
pon - ned: 08:00 - 20:00h
 VIŠE

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2