>
5. Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto
Datum od:
26.08.2017
Datum do:
22.09.2017
26. kolovoz - 22. rujan 2017.
5. Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto
Jedinstveni glazbeni događaji na samom kraju ljeta
Kraj kolovoza i gotovo čitav rujan u Gradu rezervirani su za vrhunske koncerte klasične glazbe. Dubrovački simfonijski orkestar već petu godinu za redom organizira Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto koji okuplja brojne međunarodno priznate umjetnike. Glazbeni direktor festivala je austrijski dirigent Christoph Campestrini, a ovogodišnji festival trajat će od 26. kolovoza do 22. rujna.
Ovogodišnji program uključuje 15 događanja - simfonijskih koncerata, komornih koncerata i recitala koji će se održati u atriju Kneževa dvora. Dubrovački simfonijski orkestar imat će priliku ugostiti vrhunske domaće i međunarodno priznate glazbenike. Tako na otvaranju festivala uz orkestar i Dubrovački komorni zbor sudjeluje jedan od trenutno najboljih zborova u Hrvatskoj, Oratorijski zbor crkve Sv. Marka Cantores sancti Marci iz Zagreba, jedan od najtraženijih hrvatskih baritona u inozemstvu – Leon Košavić te sjajna Monika Cerovčec. Na programu festivala je i sada već tradicionalna suradnja s Laus Akademijom Dubrovnik koja dovodi vrsne glazbenike u Knežev dvor – ove godine su to pijanistica Ida Gamulin i čelist David Grigorian. Legendarna pijanistica Dubravka Tomšič Srebotnjak nastupit će s orkestrom 29. kolovoza. Ugledni armenski pijanist i pedagog Ruben Dalibaltayan recital će održati 31. kolovoza, a u rujan ulazimo nastupom koncertne majstorice DSO-a, Đane Kahriman. U Gradu će gostovati i njemački dirigent sa zavidnom svjetskom karijerom, Stefan Sanderling, dok će na istom koncertu kao solist nastupiti jedan od najboljih hrvatskih klarinetista, Radovan Cavallin. Naš gitarist Maroje Brčić održat će recital 7. rujna, a ruski violinist Dmitry Sinkovsky nakon ovacija za izvedbu Četiri godišnja doba u lipnju, ponovno dovodi Vivaldijevu glazbu u Grad i to ovoga puta zajedno s vrhunskim talijanskim lutnjistom Lucom Piancom.
U sklopu festivala vodeći jazz glazbenik na ovim prostorima, Matija Dedić predstavit će svoj novi album "Male ljubavi", dok će gošća na njegovom koncertu 14. rujna biti svjetski poznata harmonikašica Merima Ključo. Nakon nekoliko godina u grad se vraća nastupati i sopranistica Nikolina Pinko Behrends, dok kanadski dirigent Marc Tardue nastupa u Dubrovniku po prvi put. Omiljena gošća Dubrovnika, pijanistica Jasminka Stančul nastupit će u Dvoru 19. i 21. rujna, a festival će zaključiti naša najpoznatija pijanistica u inozemstvu, Martina Filjak.
Sve informacije o koncertima i ulaznicama dostupne su na broj telefona 417 110, na web stranici DSO-a www.dso.hr te njegovim društvenim mrežama. Rezervacije je moguće napraviti i putem maila na [email protected]

PROGRAM

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2