>
Tišina Molim! – Film i Grad se vole ...od 1919.
Datum od:
24.04.2017
Datum do:
30.04.2017
Tišina Molim! – Film i Grad se vole ...od 1919.

Filmska manifestacija „Tišina molim!’’, održat će se od 24. travnja do 30. travnja 2017. Godine s temom „ Film i  Grad od 1919. „ Fokus unutar zadane teme drugog po redu multimedijalnog festivala bit će usmjeren na razdoblje jugoslavenske kinematografije, koje je za Dubrovnik kao lokaciju snimanja bilo vrlo značajno.  Uz projekcije filmova u Kino-kavani u Lazaretima , orgnaizira se i hrvatska premijera Bollywoodskog spektakla „FAN“ također snimljenog u Dubrovnik 2015., bit će i dobre filmske glazbe, radionica i drugih programa za najmlađe, kao i panel-diskusija na temu filmskog turizma s uvaženim gostima iz zemlje i svijeta.


Program ovogodišnjeg festivala prikazat će neke od filmova iz  razdoblja jugoslavenske kinematografije, a predavanje na temu o malo drugačijoj YU kinematografiji održat će poznati hrvatski filmski kritičar, profesor povijesti i sadašnji v.d. ravnatelja Hrvatskog audiovizualnog centra, Daniel Rafaelić.

“Tišina, molim!” bavit će se temom filmskog turizma na panel-diskusiji u kojoj će sudjelovati eminentni domaći i strani stručnjaci kao što su, već spomenuti, Daniel Rafaelić, a poseban gost je predsjednik Španjolske filmske komisije Carlos Rosado od kojeg ćemo čuti iskustva Španjolske kao filmske destinacije. Uz njih će još biti predstavnik Turističke zajednice Grada Dubrovnika i predstavnik lokalnih turističkih agencija.


Nastavljamo s projekcijama filmova snimljenih u Dubrovniku s hrvatskim i engleskim titlovima, među kojima se posebno ističe nacionalna premijera indijskog akcijskog hita ‘‘Fan’’ koji je sniman u Dubrovniku 2015., a po prvi put nakon skoro 80 godina, projekciju dokumentarnog filma ‘’Dubrovnik’’ iz 1939. koji se sve do prije par godina smatrao izgubljenim. Osim toga, posjetitelji će imati priliku uživati u predstavljanju restauriranog vinila s također nedavno pronađenim soundtrackom jednog od najpoznatijih jugoslavenskih SF filmova ‘’Gosti iz Galaksije’’ popraćenog projekcijom istoimenog filma, snimljenog u Dubrovniku 1981. godine. Program će nuditi i besplatnu filmsku turu po gradu uz pratnju licenciranog vodiča, dječju utrku, filmski kviz, slušaonicu filmske muzike, radionicu za djecu, a druga lađa u Lazaretima bit će posebno preuređena za potrebe festivala u kino kavanu gdje će se moći upoznati domaće i strane filmofile i osjetiti dašak filmskog Dubrovnika.


Projekt ‘’Tišina Molim!’’ ima  potporu Grada Dubrovnika i TZ Dubrovnik, uz partnerstvo s  JP Kinematografi Dubrovnik, a o ostale detalje programa pratite na FB stranici Tišina Molim.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2