>
Četvrto izdanje Dubrovnik FestiWinea
Datum od:
17.04.2017
Datum do:
23.04.2017
Dubrovnik
Četvrto izdanje Dubrovnik FestiWinea

Vinski festival Dubrovnik FestiWine održat će se četvrtu godinu zaredom u Dubrovniku, u tjednu od 17. do 23. travnja 2017.godine, u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije i produkciji agencije „Dubrovnik PartneR“ te potporu festivalskih partnera i sponzora. Istinski zaljubljenici u vino, kojih je iz godine u godinu sve više i više, imat će priliku kušati neka od najboljih vina na jednom mjestu, sudjelovati u raznolikim i zanimljivim vinskim radionicama, biti dijelom bogatog off programa te se družiti s priznatim vinarima, iskusnim somelijerima i vinskim stručnjacima.


Dubrovnik FestiWine nastao je 2014. godine kao regionalni vinski festival Dubrovačko-neretvanske županije s ciljem promocije vinske kulture te autohtonih sorti Dubrovačko-neretvanske županije, a koja je nadaleko poznata po višestoljetnoj tradiciji uzgoja vinove loze i proizvodnji autohtonih vrhunskih vina, koja su prepoznata širom svijeta od strane enologa, istraživača, promotora i vinoljubaca. „S procesom uspješnog repozicioniranja i promocije lokalnih vina u ukupnoj turističkoj ponudi Dubrovačko-neretvanske županije, Dubrovnik FestiWine otvara svoja vrata vinarima iz ostalih vinorodnih krajeva Hrvatske i zemalja EU“, naglašava župan Nikola Dobroslavić, osnivač i nositelj festivala Dubrovnik FestiWine.

Tradicionalno, kao uvod u bogati program vinskog tjedna, svi posjetitelji festivala i Dubrovnika pozvani su da u okviru programa „Dubrovačka vinska setemana“, posjete restorane, vinske i cafe barove s oznakom „Wine Friendly“ te kušaju vrhunska vina Dubrovačko-neretvanske županije koja se izvrsno sljubljuju s finim delicijama dubrovačkog kraja. Festival otvara ocjenjivanje vina „FestiWine Trophy“, u okviru kojeg međunarodno priznati ocjenjivački tim, sastavljen od domaćih i inozemnih sudaca, enologa, vinskih profesionalaca, blogera i promotora vina, na čelu s predsjednikom žirija Bojanom Kobalom, bira najbolja vina festivala. Na oduševljenje sponzora, prijatelja i ocjenjivačkog žirija festivala, i ove ćemo godine birati županijsko vino koje najbolje ljubi poznatu deliciju, stonsku kamenicu, u sklopu programa „Blind date: in love with Ston Oyster“. Festival se nastavlja svečanom večerom „FestiWine Gala“ na kojoj će se pobjednička vina s prošlogodišnjeg festivala pažljivo sljubiti s finim delicijama u režiji cijenjenih chefova Fabricijom Vežnaverom i Petrom Obadom. Cjelokupan prihod večere namijenjen je stipendiranju edukacije mladih talenata u somelijerstvu i gastronomiji. Središnji program festivala, „Izložba vina“, na kojoj će svoje najbolje proizvode predstaviti brojni hrvatski i međunarodni vinari, održat će se u petak i subotu, 21. i 22. travnja 2017. godine.

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2