>
Kršćansko lice kulture
Datum od:
17.03.2021
Datum do:
26.03.2021
Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije organizira kulturnu manifestaciju „Kršćansko lice kulture"
Kršćansko lice kulture
Manifestacija „Kršćansko lice kulture" održat će se u Dubrovniku od srijede, 17. ožujka do petka 26. ožujka. Šest programa manifestacije zbog epidemioloških mjera koje su na snazi većinom će biti održavani bez publike te će biti prenošeni na daljinu. Programi se mogu pratiti na internetskim kanalima Dubrovačke biskupije (mrežne stranice, YouTube kanal i Facebook profil Dubrovačke biskupije). Izuzetak je program „Skrivene crkvice Dubrovnika" koji će se održati u dva termina, u četvrtak i subotu poslije podne, ali je i tu broj sudionika ograničen na 15 i svi se trebaju ranije prijaviti.

Prvi program „Kršćanskog lica kulture" je predavanje akademika Radoslava Tomića „Sv. Josip u umjetnosti Dubrovnika i okolice od 16. do 18. stoljeća" koje će biti održano u srijedu, 17. ožujka u katedrali Gospe Velike s početkom u 19.30 sati i moći će se pratiti isključivo na internetu.


U četvrtak, 18. ožujka s početkom u 16 sati bit će priređena dvosatna šetnja Gradom uz stručno vođenje Lidije Begić u sklopu programa „Skrivene crkvice Dubrovnika". Zbog ograničenog broja sudionika za sudjelovanje na programu potrebno se prijaviti u srijedu 17. 3. od 10-12 na broj telefon: +385(0)20/324 909.


U petak, 19. ožujka s početkom u 18 sati iz katedrale Gospe Velike prenosit će se program „10. obljetnica biskupskog ređenja mons. Mate Uzinića" s misnim slavljem kojeg će predslaviti apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua. Ovaj program uz prijenos na internetu može se pratiti i na Libertas televiziji.


U subotu, 20. ožujka s početkom u 16 sati u sklopu programa „Skrivene crkvice Dubrovnika" i uz stručno vođenje Lidije Begić oni koji nisu mogli sudjelovati u prvom obilasku moći će to isto vidjeti u novoj dvosatnoj šetnji. Zbog ograničenog broja sudionika za sudjelovanje na programu potrebno se prijaviti u petak 19. 3. od 10-12 na broj telefon: +385(0)20/324 909.


U nedjelju, 21. ožujka s početkom u 19.30 sati u online prijenosu bit će koncert „Iz sakralne glazbe renesanse i baroka" izvest će Horn & percussion kvintet Dubrovačkog simfonijskog orkestra, a izvođači su: Džemal Cakić - truba, kornet, flugelhorn; Toni Kursar – rog; Martin Hrćan – rog; Damir Butigan – euphonium i Karmen Pervitić - ksilofon, glockenspiel.


U utorak, 23. ožujka u 19 sati u palači Sponza bit će otvorena izložba slika Ivane Jovanović-Trostmann „Pogled", a otvaranje se može pratiti isključivo u online prijenosu. Na otvaranju će govoriti: don Marin Lučić, dr. sc. Katja Bakija i slikarica Ivana Jovanić Trostmann.


Posljednji program manifestacije bit će održan u petak, 26. ožujka s početkom u 19.30 sati, a riječ je o predstavljanju notne edicije „Muka, smrt i uskrsnuće Isusa Krista u pučkim napjevima Dubrovačke biskupije". U programu će sudjelovati Vlaho Kljunak, dr. sc. Jakša Primorac, Krešimir Magdić i klapa Amfora.

Zbog epidemioloških mjera koje su na snazi, većina programa održat će se bez sudjelovanja publike i moći će se pratiti putem Facebook i YouTube stranice Dubrovačke biskupije u izravnom prijenosu na sljedećim poveznicama:

YouTube: https://www.youtube.com/c/dubrovackabiskupija972

Facebook: https://www.facebook.com/dubiskupija/

Video snimke svih programa bit će dostupne za pregledavanje i nakon izravnog prijenosa, na YouTube kanalu Dubrovačke biskupije: https://www.youtube.com/c/dubrovackabiskupija972

Pozdrav dragi posjetitelju!

Ocjeni svoj boravak u Dubrovniku.

Započni anketu
Knez2